fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom je écht een keer naar Fins Lapland moet gaan

Fins Lapland

Lapland is een bestemming die je ten minste één keer in je leven bezocht mocht moet hebben. Een reis naar Fins Lapland is een ervaring je hart en ziel raakt en je nooit meer zult vergeten. Twijfel je over het boeken van een nieuwe vakantie? Ontdek dan waarom Lapland absoluut je volgende bestemming moet zijn!

Elk seizoen zit vol natuurlijke schoonheid

Een van de meest kenmerkende dingen aan Fins Lapland is de ongerepte natuur. Lapland is het gebied in Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje Rusland dat zich boven de poolcirkel bevindt. Specifiek Fins Lapland is een goed begaanbaar en bereikbaar gebied, waardoor het ideaal is voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een avontuur en iets nieuws. In de winter is het landschap hier daarom gegarandeerd bedekt met een dikke laag sneeuw, wat zorgt voor een soort sprookjeseffect. Ook is Fins Lapland een enorme aanrader in de winter als alternatief voor een skivakantie in de Alpen.

De zomer daarentegen brengen juist eindeloze dagen dankzij de Middernachtzon, een fenomeen waarbij de zon nooit ondergaat en je dus ook ’s nachts de natuur perfect kunt bewonderen. Wandel tijdens een Lapland vakantie door een van de prachtige nationale parken, zoals Oulanka National Park, waar je geniet van de rust en stilte.

Tegelijkertijd is de herfst in Fins Lapland enorm onderbelicht, maar zeker de moeite waard. Er zijn in deze periode weinig toeristen, terwijl het hele landschap schitterend rood, oranje en geel kleur terwijl de bladeren vallen.

Het Noorderlicht

De grootste trekpleister in Lapland? Dat is toch wel het Noorderlicht, ook bekend als de aurora borealis. Dit is een natuurlijk lichtspektakel waarbij de hemel verlicht wordt met groene, roze en paarse golven. Dit moet je echt een keer gezien hebben om te ervaren hoe mooi het écht is, buiten de bekende foto’s!

De beste tijd om het Noorderlicht te spotten is van eind september tot begin maart, als de nachten lang en donker zijn. In Lapland vind je veel excursies en speciale accommodaties om dit natuurfenomeen perfect te kunnen zien. Houd er echter wel altijd rekening mee dat het Noorderlicht een fenomeen is van de natuur en zich niet laat beïnvloeden. Hoewel je ervoor kunt zorgen dat je kansen optimaal zijn, heb je nooit een garantie om het Noorderlicht te zien. Dat maakt het echter tegelijkertijd extra bijzonder.

Winterse activiteiten

Fins Lapland biedt veel activiteiten waar je adrenaline van gaat stijgen. Een populaire activiteit in de winter is bijvoorbeeld de huskysafari, waarbij je zelf een team van husky’s mag besturen. Ook gaaf is een sneeuwscootertocht door de besneeuwde bossen en over bevroren meren. Populair zijn daarnaast skiën en snowboarden, ook onder Finnen zelfs. Er zijn diverse skigebieden, zoals Levi en Ruka, waar je geniet van goed onderhouden pistes en faciliteiten, en natuurlijk prachtige uitzichten.

Een magische vakantie

Een Lapland vakantie is een magische ervaring die je altijd bij zal blijven. De natuur, het Noorderlicht, de rijke cultuur en ook culinaire hoogstandjes maken Fins Lapland een bestemming je absoluut eens moet bezoeken. Pak dus je koffers en ontdek zelf de betovering van dit winterwonderland (ook in de zomer)!

Foto door ArtHouse Studio via Pexels

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Teun -

De eindredacteur gezien nu zelf van een vakantie (al dan niet in Fins Lapland)…?

“Een reis naar Fins Lapland is een ervaring je hart en ziel raakt en je nooit meer zult vergeten”. Er lijkt wat te missen na ‘een ervaring’.

“In de winter is het landschap hier daarom gegarandeerd bedekt met een dikke laag sneeuw…” Waarom precies?

“De zomer daarentegen brengen juist eindeloze dagen…” Onderwerp van de zin is enkelvoud…

Reageer ook