fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom ik mijn TV abonnement nooit op ga zeggen!

Met mijn man bespreek ik regelmatig onze vaste lasten; wat zijn dingen die we echt nodig hebben en waarop kunnen we wellicht geld besparen. Een tijd geleden kwam tijdens een van deze gesprekken ons TV abonnement ter sprake. Want hadden we die nog wel nodig nu we zo veel naar streamingsdiensten keken? Onze conclusie: ja, die hebben we zeker nodig en we zeggen hem dan ook niet op. Waarom niet? Ik geniet nog veel te veel van alle fijne voordelen. Benieuwd welke dat zijn? Lees mee!

In dit artikel vertel ik je uitgebreid waarom ik niet alleen gebruik wil maken van streamingsdiensten en waarom wij een compleet internet en TV abonnement hebben. Middels dit artikel hoop ik jullie te inspireren hier ook eens over na te denken. Ik weet zeker dat jij je in meer onderdelen gaat herkennen dan je misschien vooraf zou denken.

Breed aanbod

Waar je bij vaste televisie een aantal jaar geleden slechts een paar zenders had, is het aanbod tegenwoordig echt enorm. Thuis hebben wij wel een stuk of 60 zenders en dat is super fijn. Hierdoor wordt er eigenlijk altijd wel iets uitgezonden wat leuk is en daardoor heb je gewoon mega veel kijkopties.

Interactief

Met interactieve tv kan je ook je televisie gewoon pauzeren en terugspoelen. Ook kan je gemiste programma’s makkelijk terugkijken en uitgebreid zoeken in dingen die je nog wil zien. Televisie kijken is hard met zijn tijd meegegaan en dat vind ik wel heel erg prettig! Zo was ik bijvoorbeeld vaak te laat met het aanzetten van de corona-persconferenties. Dankzij de interactieve mogelijkheden kon ik ze alsnog gewoon vanaf het begin kijken. Op deze manier mis je niks van soms hele belangrijke nieuwsuitzendingen.

Themapakketten

Bij diverse internet en TV abonnement aanbieders heb je tegenwoordig themapakketten. Zo hebben wij bijvoorbeeld het pakket Kids & Music. Hierdoor hebben we een heleboel zenders (zoals Nickelodeon Junior, Nick Toons en Disney Junior) die de kids helemaal leuk vinden. Op Netflix hebben ze vaak ruzie over wie wat mag kijken, maar door deze zenders aan te zetten, worden er steeds andere kinderseries afgewisseld. Hierdoor komen ze allebei aan hun trekken en wordt er rustiger gekeken. Natuurlijk zijn er ook andere pakketten, bijvoorbeeld voor mensen die dol zijn op showbizz nieuws, nieuws en politiek of internationaal nieuws.

Lekker zappen

Laatst had ik het met een vriend over zappen. Heerlijk was het om vroeger een avondje ‘gewoon lekker te zappen’. De combinatie van de onvoorspelbaarheid en het toevallig iets tegenkomen wat helemaal geweldig was, was gewoon goud. Al zappende heb ik destijds programma’s als Gilmore Girls, Baantjer, Friends, Will and Grace, Dr. Phil en Expeditie Robinson ontdekt. Zowel Gilmore Girls als Expeditie Robinson zijn nog steeds favorieten waar ik graag naar kijk.

Praat mee

Hebben jullie ook nog een TV abonnement? Zo ja, wat maakt dat jullie het zo prettig vinden en naar welke zenders kijken jullie graag? Hebben jullie ook eens overwogen om hem op te zeggen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook