fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom het vergelijken van zorgverzekeringen loont

zorgverzekering

Ieder jaar, zeker wanneer een jaar een beetje op zijn einde loopt, kun je er bijna niet omheen: het wordt tijd om je zorgverzekering eens te checken. Veel verzekeraars laten je dat juist in deze periode weten, omdat je voor 1 januari van een nieuw jaar kunt switchen. Maar is dat nu echt de moeite waard? Als een verzekering goed bevalt kun je het toch net zo goed bij het oude laten allemaal?

Waarom zou je veranderen?

Wij mensen zijn nogal gewoontedieren. Als iets goed bevalt, zijn we niet snel geneigd om dit te veranderen. Waarom zouden we? Het is prima. En of het dat ergens anders ook is, dat moet je nog maar afwachten.

Een logische gedachtegang. Toch zijn er volop redenen om in het geval van een zorgverzekering zo nu en dan eens om je heen te kijken of het ergens beter kan. Niet eens per se omdat de ene maatschappij beter is dan de andere, maar wel omdat hun verzekeringen misschien beter bij jouw situatie passen. En, mooi meegenomen, dankzij alle reviews die op internet te vinden zijn kun je dat met een vrij gerust hart doen. Dankzij de ervaringen die anderen delen, weet je vrij goed wat je van een maatschappij kunt verwachten, en kom je niet snel voor verrassingen te staan.

Past je verzekering nog bij jou?

Zelfs als je over het algemeen erg tevreden bent over je zorgverzekering, kan het zijn dat je elders toch beter af bent. Op het moment dat je persoonlijke situatie verandert, kan namelijk ook jouw ideale zorgverzekering veranderen.

Een voorbeeld. Wanneer je samen met je partner gaat wonen, en binnen een paar jaar hoopt op gezinsuitbreiding, dan zal je waarschijnlijk een zorgverzekering kiezen die zaken als kraamhulp uitgebreid vergoedt. Logisch, dit kan je veel geld besparen. Wanneer je vervolgens één of meer kinderen hebt, wil je graag een verzekering die bijvoorbeeld orthodontie ruimschoots dekt, dit kan tenslotte een aardige kostenpost zijn. Wanneer je kinderen het ouderlijk huis verlaten, en je partner en jij wat ouder worden, kunnen zaken als fysiotherapie weer veel belangrijker worden.

Op al die momenten waarop je leven verandert, is het goed om te kijken of je huidige verzekering nog  bij je past. Betaal je niet voor iets waar je nooit gebruik van zal maken? Of ben je juist niet gedekt tegen kosten die heel waarschijnlijk zijn? Door hier regelmatig goed naar te kijken voorkom je niet alleen dat je te veel betaalt, je komt ook niet snel voor verrassingen te staan wanneer je een specifiek soort medische hulp nodig hebt.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook