fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom heb je altijd je mond open bij het opdoen van mascara?

Ik ben momenteel een hele fijne mascara aan het testen: Friday Mascara. Online las ik er hele goede reviews over en ik was dan ook benieuwd of ik er zelf net zo enthousiast over zou zijn. Ik ben  nu nog even flink aan het testen, maar er volgt een artikel met mijn bevindingen! Tijdens het testen viel mij iets op… Ik heb namelijk altijd mijn mond open als ik mascara opdoe. Maar waarom eigenlijk?

Iedereen doet het

Niet alleen ik houd mijn mond open tijdens het aanbrengen van mijn mascara. Ik vroeg een aantal vriendinnen om mascara op te doen en bekeek hoe ze dit deden. Grappig: allemaal hielden ze, net als ik, hun mond een flink stuk open. Zelf hadden ze dit trouwens helemaal niet door. Maar toen ik ze vroeg om het eens met hun mond dicht te proberen merkten ze het verschil. Hoe zit dat precies?

Maar waarom?

De reden waarom we onze mond open houden tijdens het opdoen van mascara is als volgt: de spieren rond je ogen staan in verbinding met de spieren rond je mond. Door je mond te openen tijdens het opdoen van de mascara, heb je meer controle over je ogen. Zo heb je geen last van onverwachtse knipper-bewegingen en krijg je de mascara beter op je wimpers. Probeer het maar eens met je mond dicht! Je zal zien dat dit een stuk lastiger gaat.

Hoe doe jij het?

Was het jou al weleens opgevallen dat je je mascara altijd met je mond open opdoet? Of doe jij het misschien wél met je mond dicht? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

3 reacties

larissaa -

Nou ik merk zo veeel verschil nu ik het zo doe maar hoe kan je water proof mascara eraf halen zonden speciaal spul?

Joris -

We zijn bijna een jaar verder, maar nog steeds geen ervaring mee.

Joris -

Geen ervaring mee.

Reageer ook