fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom goede verlichting in de slaapkamer zo belangrijk is

goede verlichting in de slaapkamer

Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar de slaapkamer is best een heel belangrijke ruimte in je woning. Daar breng je gemiddeld zo’n acht uur per dag door, daar rust je uit, daar heb je lief, daar lees je en daar begint en eindigt je dag. Daarom is het geen gek idee om het licht dat je daar hebt eens onder de loep te nemen. Wij vertellen je waarom goede verlichting in de slaapkamer zo belangrijk is.

Verlichting in de slaapkamer

Laten we vooropstellen dat de slaapkamer de plek is om uit te rusten en energie op te doen voor de dag die komen gaat. Dus moet het donker zijn en wat maakt het dan uit wat voor een licht je er hebt. Toch? Ja en nee. Een hanglamp slaapkamer is handig en heel fijn als je snel licht nodig hebt. Omdat je bent wakker geschrokken van iets of omdat je ’s ochtends als het donker is goed licht nodig hebt om je kleding voor die dag uit de kast te pakken. Maar er zijn nog veel meer belangrijke lichtpunten in je slaapkamer.

Welk licht is echt nodig?

De hanglamp in de slaapkamer is dus gewoon echt nodig. Je kunt de hanglamp ook vervangen door een plafonnière als je dat mooier vindt. Als je een schakelaar boven je bed met daaraan een touwtje maakt, kun je ’s nachts heel snel het licht aan doen. Een hanglamp kan het verschil voor je slaapkamer maken en een finishing touch zijn. Je kunt kiezen voor een romantische of een industriële hanglamp. Bij elke stijl is de juiste hanglamp te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Besselink Licht (@besselink_licht)

Leeslampje

De basisverlichting, de hanglamp of plafonnière, heb je op orde. Check! Welke verlichting is verder nog nodig? Dat is deels afhankelijk van wat je allemaal doet in je slaapkamer. Als je er een bureau hebt staan en je ’s avonds soms een laatste klusje voor het slapengaan afmaakt, is een goede bureaulamp belangrijk. Ben je een bedlezer en duik je voordat je gaat slapen graag je favoriete boek in, dan kun je aan je nachtkastje een leeslampje vastmaken. Zo heeft een eventuele bedpartner geen last van het licht.

Sfeerverlichting

Sluip je met je partner op tijd naar boven om onder het genot van een drankje de dag door te nemen? Dan is het leuk om sfeerverlichting in de slaapkamer te hebben. Wat je momenteel veel ziet zijn gekleurde ledstrips. Met een afstandsbediening bepaal je zelf welke kleur je aanzet. Ook kun je sfeer creëren met accentverlichting. Je licht dan iets uit in de slaapkamer. Dat geeft een sfeervol effect.

Rustig wakker worden

Een wake-up light helpt je om heel rustig wakker te worden. Want een krijsend alarm dat je abrupt uit je heerlijke slaap haalt, is voor sommigen een slecht begin van de dag. De wakker wordt-lamp start rustig op en er zijn uitvoeringen waarbij je ook geluidjes kunt programmeren. Dan kan het zo maar gebeuren dat je door vogeltjes zachtjes wordt wakker gefloten. Dat klinkt toch als muziek in je oren en moet een heel prettig begin van je dag zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Besselink Licht (@besselink_licht)

Verlichting in de slaapkamer aanpakken?

Heb je zin gekregen om de verlichting in de slaapkamer aan te pakken? Maak dan een lichtplan en bedenk je waar je lichtpunten wilt hebben. Kun je ook gelijk de elektriciteit checken en extra stopcontacten plaatsen.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: mark champs via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook