fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom een fijne sfeer in de sportschool zo belangrijk is

sfeer in de sportschool

Dat sporten gezond is, is allang geen nieuws meer. Iedereen is er van doordrongen dat minimaal een half uur per dag flink bewegen bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Lekker doen dus! Overweeg je om lid te worden van een sportschool? Let er dan op dat de sfeer in de sportschool goed is, want dat is belangrijk. Wij leggen je uit waarom.

De drempels van sportscholen worden steeds lager. Was het vroeger het beweegterrein van mannen met armen als bielzen en snoeiharde sixpacks, nu is iedereen welkom. Wel zo leuk want een gemêleerd publiek zorgt ervoor dat je altijd wel met iemand aansluiting vindt. Want vergis je niet: hoewel je er komt met een bepaald doel, de sfeer die in een fitnesscentrum heerst is super belangrijk. Maar waarom is dat eigenlijk? En waardoor ontstaat een goede sfeer in de sportschool?

Toffe sportschool in Breda

De medewerkers van Black & White weten wel waarom een fijne sfeer in de sportschool zo belangrijk is. Deze toffe sportschool in Breda doet er alles aan om die goed te houden. Dat doen ze door de nadruk op groepslessen te leggen. Bij veel fitnesscentra is dat fifty/fifty en soms ligt de nadruk op individueel sporten. Bij Black & White zijn ze gespecialiseerd in groepslessen en er worden er meer dan honderd per week gegeven. Dus met de sfeer daar zit het wel snor.

Samen sporten is leuker

Soms is het fijn om alleen te sporten. Omdat je wilt ontladen, de dag van je af wilt bewegen. Er is niks mis mee om je fiets te pakken en een flink stuk te peddelen of je hardloopschoenen aan te doen en een mooi rondje te lopen. Door even alleen te zijn, laad je je weer op. Wie regelmatig meedoet aan groepslessen in een sportschool, zal merken dat sporten na verloop van tijd leuker wordt. Dat komt omdat samen sporten verbindt. Er zijn groepslessen, denk aan boksen, waar je tweetallen moet maken en je samen traint. Samen een doel hebben, samen trainen schept een band. Bovendien vinden veel mensen het gezelliger om met anderen te sporten.

Groepslessen werken aanstekelijk

Groepslessen als spinning, Zumba, bodypump, steppen en ga zo maar door werken aanstekelijk. Je maakt nieuwe vrienden en je weet dat je een passie deelt: het sporten. Na afloop kun je nog even wat drinken. In de groepsapp die de instructeur kan aanmaken, kunnen wijzigingen of tips worden gedeeld. De sociale controle, ‘waar was je vorige week’,  is groot en prettig; het is altijd fijn als mensen je missen en het leuker vinden als je er bent.

Word geen slapend lid

Een fijne sfeer in een sportschool is dus belangrijk omdat het zorgt voor continuïteit. Als je het er leuk vindt, dan blijf je komen en verleng je je abonnement elke keer fluitend. Een fijne sfeer zorgt ook voor betere prestaties; als je gefocust bent, of je hebt juist veel plezier in je les, dan word je ongemerkt steeds beter. Als je een sportschool hebt gevonden die bij je past, blijf je ook gaan en word je niet voor je het weet een slapend lid.

Focus op samen sporten

Bij Black & White in Breda hebben ze de focus op de groepslessen gelegd en veel minder op apparaten. Sterker: er zijn nauwelijks apparaten. Belangrijker vinden ze het sociale aspect dat bij veel sportscholen ontbreekt omdat trainen soms tamelijk individualistisch is. Vooropgesteld is dat je moet doen waarbij je je goed voelt. Als dat een uur lang zwijgend je schouders en borst trainen is, doe je ding! Maar zoek je meer dan bewegen alleen, vind je het fijn om nieuwe mensen te leren kennen en samen te sporten, dan is een sportschool met een groot aanbod groepslessen beter voor je.

Sfeer in de sportschool

Onderzoek wat voor jou werkt, waar je blij van wordt en wat je gaande houdt. Wedden dat de fijne sfeer in de sportschool daarbij een belangrijke rol speelt?

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook