fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom de winter je favoriete seizoen is!

De temperaturen gaan weer richting de nul, de verwarming staat het grootste deel van de dag te gloeien, en je outfit begint uit steeds meer laagjes te bestaan. Yes: de winter is in aantocht! Ondanks dat dit het koudste seizoen van het jaar is en veel mensen moeite hebben met het gebrek aan zonlicht, zijn er echt genoeg redenen om van de winter te houden.

Winter = meer outfit mogelijkheden

Naarmate de temperatuur daalt, stijgt het aantal laagjes kleding dat je kunt dragen. Logisch ook, niemand vindt het leuk om te koukleumen! Wees niet te lang getreurd over het feit dat je zomerjurkjes weer een lange tijd de kast in moeten. Nu kun je namelijk eindelijk al die fantastische truien en fancy dresses met lange mouwen, of met een warm vest er overheen, dragen. Het fijne van je wintergarderobe is dat alles gemaakt is om je warm te houden en behaaglijk te voelen. Een favoriet item voor de winter is toch wel de poncho. Je trekt de poncho gewoon over je reguliere outfit heen voor extra warmte. Dat klinkt misschien suf, maar het is eigenlijk een ideaal kledingstuk voor koude dagen en bovendien zijn poncho’s er in erg veel verschillende vormen, kleuren en prints te vinden, neem bijvoorbeeld hier maar eens een kijkje!

Sneeuwpret

De laatste winters zijn in Nederland niet bepaald streng geweest, maar toch hebben we elk jaar wel een paar dagen sneeuw gehad. En laat dat nou een fantastisch moment zijn om naar buiten te gaan en weer even te doen alsof je kind bent. Maak bijvoorbeeld een sneeuwpop of houd een sneeuwballengevecht met je buurtkinderen. En als je een hond hebt, is het super om in de sneeuw te wandelen. De meeste honden zijn er namelijk helemaal gek op.

Buiten zijn in de winter is ook erg belangrijk voor je gezondheid. Doordat de straling van de zon zwakker is, krijgen veel mensen last van vitamine D te kort. Door meer buiten te zijn, minimaliseer je dit risico. Let er trouwens wel op dat als je een dag in de sneeuw gaat doorbrengen, je je ogen beschermt tegen de zon.

Kou is knus

Stel je eens voor: buiten is het onder nul en je bent haastig onderweg naar huis, zodat je snel de verwarming aan kan zetten en om jezelf op te warmen met een kleedje op de bank en een kop warme drank in de handen. Niets heerlijker dan warm binnen te zitten, terwijl buiten de wind om het huis waait. In de winter is het binnen zijn zoveel knusser. En je kan het zelfs nog gezelliger maken door bijvoorbeeld kaarsjes aan te steken. Met een mooie waxinelichthouder of kandelaar, die je hier kan vinden, is een warme sfeer in huis gegarandeerd!

Wat schaft de winterpot?

De Nederlandse keuken biedt misschien niet veel creatiefs, maar de heerlijke stamppotten en volle soepen die in de winter weer volop op tafel gezet kunnen worden zijn toch wel erg lekker. Een goed gevuld bord snert of stamppot is iets waar menig Hollander toch echt naar uit kan kijken! Heb je genoeg gehad van de standaard-stamppot en ben je wel toe aan wat inspiratie, probeer dan eens dit recept voor een heerlijke pastinaak stamppot.

Wij zijn het er over eens: laat de winter maar komen (en hopelijk de sneeuw ook)!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook