fb

Waarom de ceremoniemeester de belangrijkste persoon op je bruiloft is

Ja hoor! Je bent gevraagd door je allerliefste en je hebt ‘ja’ gezegd. De ring is aan je vinger geschoven, familie en vrienden worden ingelicht. Het grote plannen van de bruiloft kan beginnen en je gaat op zoek naar een ceremoniemeester. Waar moet je op letten?

Je bent in de wolken, je gaat trouwen! Je hebt je voorgenomen om dat maar één keer in je leven te doen, dus je wilt alles erop en eraan. Je hebt het vuistdikke magazine vol prachtige trouwjurken al besteld en zoekt op internet naar een romantisch kapsel. En kaarten, je moet natuurlijk een kaarten ontwerpen. Je moet zo veel

Tussenpersoon
Om je op de dag zelf te ontlasten is het fijn een ceremoniemeester te hebben. Deze tussenpersoon (dat kan een goede vriend, vriendin, je broer of zus zijn) overlegt met jou en je aanstaande hoe je het wil hebben, hoe jouw dag eruit moet zien. De ceremoniemeester is de brug tussen het bruidspaar en de gasten

Wat doet een ceremoniemeester allemaal?
1. Contact met gasten. De ceremoniemeester stuurt alle gasten een brief (of mail) met daarin informatie over bijvoorbeeld het huwelijkscadeau. Wil het bruidspaar geld of verzamelen ze een servies en vragen ze gasten een item daarvan te geven? Ook kan daarin worden vermeld het programma van de dag. Hoe laat is het officiële moment, hoe laat de receptie, waar wordt het feest gehouden.

2. Vrijgezellenfeest. De ceremoniemeester is verantwoordelijk voor het organiseren van een onvergetelijk vrijgezellenfeest. Nodigt de beste vrienden en vriendinnen van het bruidspaar uit en bedenkt een leuke invulling voor het feest.

3. Rechterhand van het bruidspaar. Op de dag zelf is de ceremoniemeester als het goed is de rots in de branding van het bruidspaar. Hij zorgt voor de papieren die nodig zijn, het boeketje van de bruid en vergeet vooral de trouwringen niet. Hij bewaakt de volgorde van de trouwauto’s en zorgt ervoor dat de gasten een corsage krijgen opgespeld.

4. Schema in de gaten houden. De ceremoniemeester houdt scherp in de gaten of alles volgens plan gaat. Hij pakt de leiding tijdens de receptie, het diner en feest. Hij weet wie er willen speechen en geeft aan wanneer dat kan.  Vaak speecht de ceremoniemeester als laatste.

5. Gastenboek bijhouden. Het bijhouden van het gastenboek is ook een taak van de ceremoniemeester. Hij moet ervoor zorgen dat alle gasten erin staan. Tip: maak van alle gasten een polaroidfoto die je in een boek plakt en laat degene die erop staan iets onder de foto schrijven.

Je ziet: de ceremoniemeester is een heel belangrijk persoon op de mooiste dag van je leven. Kies hem of haar met zorg uit en koester je ceremoniemeester.

Had jij op je bruiloft een ceremoniemeester? Ging het goed? Wat vond je belangrijk dat je ceremoniemeester deed? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. We zijn benieuwd!

Reageer ook