Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Roos (38) heeft hoofdpijn tijdens seks en als ze klaarkomt

“Nee schat, nu even niet want ik heb hoofdpijn” is voor Roos geen smoes als ze geen seks wil hebben. Sterker: als ze opgewonden raakt en als ze klaarkomt, kan ze er de klok op gelijk zetten dat ze pijn in haar hoofd krijgt. “Mannen hebben hier meer last van dan vrouwen. Zo balen dat ik er ook door word geteisterd, want ik ben dol op seks, maar soms verga ik van de hoofdpijn waardoor mijn lust als sneeuw voor de zon verdwijnt.”

Vooral de postcoïtale hoofdpijn ervaart Roos als lastig. “Ik lig heerlijk te vrijen met mijn vriend en als mijn orgasme nadert, voel ik de spieren van mijn achterhoofd, mijn nek en het bovenste gedeelte van mijn rug aanspannen en daarna krijg ik een helse hoofdpijn. Alsof er een elastiek om mijn hoofd wordt gebonden en er onder mijn hersenpan vier bouwvakkers aan het timmeren zijn.” De pijn wordt gedurende de seks heviger bouwt op. Soms is het zo erg dat Roos ermee moet stoppen.

Elke dag
Het begon bij Roos een jaar of vijf geleden. Ze had een nieuwe vriend die dol op seks was. “Hij wilde elke dag en ik was zo verliefd op hem, dat ik niet durfde te weigeren.” Vreemd vond Roos dat ze telkens na de vrijpartij, en soms tijdens, zo’n enorme hoofdpijn kreeg. Toen ze dat tegen haar nieuwe lover zei, lachte hij haar uit. “Ik voelde me zo stom, maar het was echt zo. Ik verging van de pijn maar hield er voortaan maar mijn mond over.” De relatie die, zo bleek later, gebaseerd was op lichamelijke aantrekkingskracht, hield geen stand en de hoofdpijnen van Roos namen af. Soms als ze masturbeerde had ze er last van.

Ik schaamde me rot
Toen ze via een datingsite Mark, haar huidige vriend leerde kennen, was ze bang om met hem in bed te belanden. Ze maakte voordat ze Mark in het echt ontmoette snel een afspraak met de huisarts, ondanks dat ze zich ervoor schaamde. Hij vertelde haar dat de stekende pijn tijdens een orgasme kan ontstaan doordat de bloeddoorstroming in de hersenen verandert. “Het is niet levensbedreigend en de pijn zakt na ongeveer een half uur, maar ik baal zo dat ik bijna nooit echt van mijn orgasme kan genieten, terwijl dat toch echt het lekkerste van seks is.” De huisarts raadde haar aan om voor de seks een lekker warm bad te nemen, en soms helpt het Roos om zonder pijn een vrijpartij af te maken. “Het helpt af en toe ook als Mark mij een erotische massage geeft, daarvan word ik ook heel rustig en als hij dan lome seks met me heeft, gaat het soms goed. Heerlijke momenten zijn dat.”

Hoog libido
Roos is blij met Marks begrip, want ze kan er weinig aan doen en snapt dat het voor een partner met een hoog libido niet sexy is om met een vrouw te vrijen die daar hoofdpijn van krijgt. “Door Marks begrip gaat het beter dan met mijn vorige partner en heb ik de stille hoop dat het ooit verdwijnt. Naja, ik zou willen dat ik er ooit van verlost ben. Want dit wens je je ergste vijand niet toe.”

Heb jij ook last van pijn in je hoofd tijdens de seks of als je klaarkomt? Hoe ga jij daarmee om? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.


Reageer ook