fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Nance (33) wordt gechanteerd door haar bloedeigen zus

gechanteerd door zus

Van je familie moet je het maar hebben. Nance kan daarover meepraten. Ze kreeg vijf jaar geleden een verhouding met haar neef. Haar zus kwam daar achter en sindsdien chanteert zij Nance. “Ik ben de wanhoop nabij, want als ik niet doe wat ze zegt, dreigt ze het tegen mijn ouders en de rest van de familie te vertellen. Daar zit ik niet op te wachten.”

De familieband van Nance is hecht. “Mijn moeder heeft drie zussen en vroeger gingen we met z’n allen tijdens Pinksteren kamperen. Dat was een gezellige boel. De oudste zus van mijn moeder heeft een dochter en een zoon en de jongste zus heeft drie jongens.” Met de oudste daarvan, Wilfred, kan Nance het goed vinden. Ze zijn onafscheidelijk. Bouwen samen hutten, voetballen en roken hun eerste sigaret. Als Nance veertien is en Wilfred zeventien, krijgt ze opeens gevoelens voor hem. “Ik werd verliefd. Ik merkte dat ik jaloers werd als hij een vriendinnetje had. Als hij mij vroeg wat ik van haar vond, kraakte ik zo’n meisje altijd af.”

Grapje toch?

Nance houdt het niet meer en besluit haar gevoelens voor Wilfred op te biechten. “Hij lachte me keihard uit. Dacht dat ik een grapje maakte. Ik zei toen maar dat dat ook zo was.” Nance en Wilfred verliezen jaren uit het oog, zoeken hun eigen weg. Tot vijf jaar geleden. “Ik kwam mijn grote neef tegen in de kroeg. We gingen samen aan de bar zitten en toen het licht aan ging, zwalkten we zij aan zij naar zijn huis.”

Overdonderd

Nance blijft bij hem slapen en die nacht hebben ze seks. “Waren we helemaal door overdonderd, want dat was nooit de bedoeling.” Het blijft niet bij die ene keer en Nance biecht voor de tweede keer in haar leven op dat ze verliefd is. Net zo bang als toen ze veertien was, is ze voor zijn reactie. “Toen ik het zei, pakte hij mijn gezicht vast en kuste me. Ik wist genoeg.”

Lees ook: Hanna (48): ‘Mijn second love chanteerde me en dreigde foto’s naar mijn man te sturen’

Betrapt door zus

Als ze samen in de kroeg zitten en elkaar kussen, wordt Nance op haar schouder getikt. Het is haar zus Marte. “Ik kon wel door de grond zakken. Marte deed of ze het niet erg vond, maar ’s avonds belde ze me op en zei dat ik niet goed wijs was. Hoe kon ik nou iets beginnen met mijn bloedeigen neef?” Ze dreigde het tegen mijn ouders te zeggen en ik weet: als zij het horen, willen ze mij nooit meer zien. Dan ben ik de schande van de familie.”

Chantage

Marte begint Nance te chanteren. “Ik moet alle zorgtaken van mijn ouders voor mijn rekening nemen. Dat houdt in dat ik bijna elke week met of mijn vader of mijn moeder bij een arts of specialist zit, dat ik medicijnen moet halen bij de apotheek en afspraken moet regelen. Nance doet helemaal niets meer. Ik baal daar stevig van want ik heb er nauwelijks tijd voor en bovendien helemaal geen zin.” Ze heeft geen keuze. Tegen Nance heeft ze gezegd dat ze Wilfred niet meer ziet, maar dat is niet waar.  Ze ontmoeten elkaar wekelijks. “We spreken dan af op een parkeerplaats en ik stap dan bij Wilfred in zijn auto en dan rijden we naar een hotel. Het liefst zouden we voor onze relatie uit willen komen, we houden van elkaar, maar zijn nog niet klaar voor de kritiek die ongetwijfeld komt. Ik weet dat het van de zotte is, maar ik ben gewoon bang voor mijn familie.”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

26 reacties

Jeanette -

Een broer van mijn vader trouwde met hun nicht. Niks mis mee

Joris -

@Ikke en @anneloes, wie zijn jullie om te bepalen of iets “not done” is of “echt niet kan”? Wettelijk gezien is er geen enkel probleem. Biologisch is wat anders (kans op inteelt).
En @Fatima, daarvoor is geen overstap naar een ander geloof nodig, hoor. Het grootste gedeelte van de Nederlanders van autochtone komaf is van huis uit wellicht gelovig, maar het merendeel niet in die mate dat men volledig conform de bijbel leeft.

Fatima -

Hallo, mijn naam is Fatima. In de Islam mogen neven en nichten trouwen. Dit gebeurde bij de dochter Fatima van de profeet Mohammed en zijn neef Ali. Dit was een zeer gelukkig huwelijk. Waarom gaat u niet op zoek naar kennis over de Islam? Groeten Fatima

Inge -

Ik lees hier en daar; dat kan echt niet. Wie bepaalt dat? Jullie zijn beide volwassen mensen. Mijn antwoord zou dus zijn: Jullie bepalen alleen zelf wat wel of niet kan.

Pascal -

Smerig van je zus….laat haar hier niet verder van genieten en kom er zelf voor uit.vroeg of laat gebeurt dit toch en al die tijd er tussen profiteert die bitch van je.gun haar dit niet.

Marieke -

Hi Nancy,

Vrijheid is belangrijk en dat ben je nu niet, door al het stiekeme gedoe. Biecht het op! Neef en nicht kan. Als we tegenwoordig huwelijke hebben van hetzelfde geslacht en transgenders. Waarom zou een relatie met je neef niet kunnen. Ik heb niets tegen iemand hoor! Maar waarom kunnen sommige relaties we en andere niet. Zo lang het niet met je vader, oom of broer is. Moet je jouw hart volgen. Ik hoop dat je er snel uitkomt en nog veel geluk!

Tipvandedag -

Zorg ervoor dat je bewijs hebt van de chantage. Vervolgens speel je bluf poker dat je haar gaat ontmaskeren als een chanteerder van bloedeigen zus. Dat van jou wordt vast vergeven. Maar iemand die zijn of haar eigen broer of zus chanteerd……

Lauren -

In andere culturen is trouwen met neef of nicht een heel gewoon iets.

Gerda -

Praat met m en vraag dat ie verder met je wil zonder het stiekem te doen geniet van elkaar dat is belangrijker dan je familie als je ouders van je houden begrijpen ze je heus wel en komt alles goed en je zus moet haar schamen geen woorden voor

Anoniem -

Ik zou het je familie vertellen, zo word je ook niet gelukkig met zo’n groot geheim! Ze moeten je accepteren voor wie je bent en welke keuzes je maakt. Ik wens je veel sterkte en hoop dat het goed komt!

Cindy -

Hier ook getrouwd met volle neef en veel gelukkiger nu dan in mijn eerste huwelijk. Volg je hart!

Ikke -

Fijn dat iedereen zegt dat je voor je eigen geluk moet gaan, maar feit blijft dat het volle neef is. Sommige dingen zijn gewoon not done!

Inge -

Ga voor je geluk

Loulou Jo -

Het is toch jullie leven en jullie gevoelens, als jullie gelukkig zijn samen, ga er dan voor en trek je verder van niemand iets aan, familie of niet. ❤️

Régine -

Zelf vertellen aan de ouders, wie weet reageren ze misschien heel anders dan je denkt ?!

Carine -

Als uw zus het vertelt tegen uw ouders en ze willen u niet meer zien (die kleingeestig)zou zijn moet uw zus dan doktersbezoeken en boodschappen overnemen .benieuwd hoeze dan zal reageren en het is uw leven ,iedereen draait na een tijdje wel bij.GA ERVOOR

Mayfa -

Lieve Nance,volg jullie hart. Kies voor je eigen geluk. Laat mensen maar praten. Dat waait op ten duur over.
Als je van hem houdt en hij van jou,echte liefde gaat boven alles.
Go for it Girl❤

Ariel -

Denk je niet dat jou eigen ouders je het liefst gelukkig willen zien? En zouden ze niet juist boos zijn op je zus voor de respectloze manier waarom ze met jou omgaat . En niks over heeft voor haar eigen ouders? Dit is van de zotte. De omgekeerde wereld

Maartje -

Ik ben getrouwd met mijn volle neef… al bijna 26 jaar! Beste besluit ever! De liefde van mijn Leven! Ik draag met trots dezelfde dubbele achternaam! Go for it!

André -

Het is eigenlijk niet eens je neef maar je achterneef omdat jij een nicht bent van je tante als je het goed bekijkt dus zie er het probleem niet

Ton -

Neef en Nicht vrijt Allicht.
Lekker doorgaan zo en je zus links laten liggen .

Rabia -

Als ik van jou was had ik al lang getrouwd geweest met mijn neef .en over jou ouders de taken moet verdeeld zijn .en jou zus klacht indienen .

anneloes -

Neef en nicht wordt raar gezicht…. sorry maar kan echt niet.

Didie -

Laat je inderdaad niet chanteren Nance.
En als jouw ouders je om die reden niet meer willen zien, wat een trieste mensen zijn zij dan.
Jullie doen hier niemand kwaad mee.
Kappen met die zus en stoppen met jezelf te straffen….

Petra -

Laat uw zus uw leven niet chanteren. Jullie houden van elkaar dus ga ervoor

Monique -

Het laatste stukje klopt niet. Nance moet Marte zijn.

Reageer ook