fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Juul maakt slippertje met de vriend van haar bestie Anne-Claire

Juul (28 jaar) is een mooie meid om te zien. Dik lang bruin haar, glanzende groene ogen en een stralende lach. Haar vrouwelijke rondingen laten menig man naar haar omkijken. Ze is levenslustig, zit nooit stil. Dansen, uitgaan, werken, sporten en lol maken. En dat alles doet ze in Amsterdam. “Ik ben daar gaan wonen toen ik achttien was en nooit meer weggegaan.” Zo’n dame heeft een vriend. Kan niet anders. “Echt niet. Ik ben single en voel me daar prima bij.”

Als Juul een kroeg binnenstapt, heeft ze onmiddellijk alle aandacht. Niet alleen van mannen, ook van vrouwen. “Hoewel vrouwen vaak jaloers op me zijn. Als ik met hun man praat, zie ik ze kijken. Komen ze er snel bij staan en hangen overdreven over hun liefje heen. Alsof ik met de eerste de beste het bed induik.” Een single vrouw zoals Juul wordt gezien als bedreiging. Terwijl ze er helemaal niet op uit is om relaties van anderen op te blazen, of te wroeten in een goed huwelijk.

One night stand

Om mannen en vrouwen die ze verder niet kent en waarmee ze alleen maar praat, maakt ze zich geen zorgen. Wel om haar vriendenkring. “Mijn vriendjes en vriendinnetjes ken ik al sinds mijn vijftiende. We zijn een hechte groep.” Vooral de mannen snappen niet waarom Juul alleen is. “Dat ik daar voorlopig voor kies, gaat er bij hen niet in. Ik vind het leven dat ik nu leid prima. Soms heb ik een one night stand als ik daaraan behoefte heb en voor de rest heb ik het reuzeleuk met mezelf.” Wat nasty begint te worden, is dat de mannen van haar vriendinnen steeds vaker toenadering zoeken. Net hun hand te lang op haar kont leggen, haar ‘per ongeluk’ vol op haar mond zoenen. Juul voelt zich daar enorm opgelaten over. Zeker naar haar vriendinnen toe vindt ze het gênant. “Maar ja, ik kan er niets aan doen. Ik lok het niet uit. Sterker: ik zeg er voorzichtig wat van.”

Behoefte aan man

Twee weken geleden ging het mis. De vriendengroep ging naar Paradiso en er werd flink gedronken. Na afloop van het concert, haalden ze een afzakkertje in de stad. Toen ze aan de bar stond, kwam Koen naast haar staan. “Hij is de vriend van Anne-Claire. Koen en ik hebben altijd een speciale band gehad. Zeiden altijd: ooit komen wij bij elkaar.” Voor hem was ‘ooit’ kennelijk nu begonnen. Anne-Claire was al naar huis en Koen versierde Juul schaamteloos. Zij had teveel gedronken en nam Koen mee naar haar appartement. Niemand van de vrienden vond dat vreemd. “Dat vind ik misschien nog wel het ergste; ze vertrouwen mij en Koen. Dat vertrouwen is geschaad, ondanks dat ze van niets weten.” Koen en Juul belandden in bed en vreeën de sterren van de hemel. Daarna vertrok Koen naar huis. “Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan. Koen is nu in de war en twijfelt of hij bij Anne-Claire weg moet gaan, terwijl ik verder geen gevoelens voor hem heb. Ik had teveel gedronken en liet me gaan. Had behoefte aan een arm, aan een man. Koen bood zich aan, hoefde ik verder niets voor te doen. Als ik nuchter was geweest, was dit helemaal niet gebeurd.”

Met Koen heeft ze afgesproken te zwijgen over hun slippertje. “Ik hoop dat hij dat ook echt doet en niet in een of andere eerlijke bui zijn hart leegstort bij Anne-Claire. Als hij dat doet, is de ramp niet te overzien. En dat is echt nergens voor nodig, ik wil helemaal niets met hem.”

Juul baalt er enorm aan en heeft de vriendengroep even gemeden de laatste tijd. “Vindt niemand gek, want ik ben wel vaker druk. Nu niet en ik mis mijn vriendjes best, maar ik kan het nu gewoon even niet aan.”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook