fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Els kan het niet aanzien dat haar man in vrouwenkleding loopt

De eerste keer dat Els (39) haar man Bert in een jurk zag, holde ze naar de wc om over te geven. “Ik wist niet wat ik zag. Mijn Bert, bijna twee meter lang stond in een bloemetjesjurk en bekeek zichzelf in de spiegel. Onder die jurk had hij pumps aan. Van die ordinaire.”

Huilend bleef Els in de wc zitten. Hun twee kinderen waren spelen bij vriendjes. “Daar was ik zo blij om. Ik moest dit eerst zelf verwerken.” Toen ze weer een beetje bij haar positieven kwam, ging ze naar Bert. Hij zat verslagen in zijn boxershort op het bed, de jurk die hij eerder droeg lag op de grond naast de uitgeschopte hakschoenen.

Opgelucht
“Ik werkte altijd op dinsdagmiddag, maar de dag dat ik Bert betrapte mocht ik eerder naar huis van mijn werkgever. Ik werd nog lang niet thuis verwacht.” Bert kon alleen maar huilen. Van schaamte, maar ook van opluchting. Eindelijk was zijn grote geheim onthuld. Jaren had hij verborgen gehouden dat hij opgewonden werd van het dragen van vrouwenkleding. “Ik barste van de vragen. Wilde hij vrouw zijn? Wilde hij operaties ondergaan? Of vond hij het alleen prettig om zich zo nu en dan in een jurk te hijsen? Hield hij van mij? Was dit het leven dat hij wilde leven?”

Stel je niet zo aan
Els en Bert maken een afspraak met de huisarts die hen doorverwijst naar een psycholoog. “De psycholoog keek er helemaal niet van op en vond mijn reactie nog al overtrokken. Hij zei: ‘Els, stel je niet zo aan.’ Ik kon er niet aan wennen dat mijn stoere, boomlange Bert zich zo nu en dan vrouw wilde voelen. Ik vond het echt zo’n slecht verkleedpartijtje. Een man die een vrouw nadoet, je kent het wel. Maar ineens was dat mijn man.”

Uit elkaar?
Bert gaf aan dat hij zo af en toe in jurk de straat op wilde. “Ik kreeg een hartverzakking toen hij dat zei. Ik moest er niet aan denken dat bekenden van ons hem in een jurk zagen lopen. De psycholoog vroeg mij hoe ik het voor me zag als Bert regelmatig in vrouwenkleding buiten de deur zou dragen? Ik antwoordde dat ik dat niet voor me zag en dat ik niet wist of ik dan wel bij hem wilde blijven. Ik vroeg me af of ik voldoende van hem hield om dit te doorstaan.”

De kinderen
Een paar weken nadat het geheim van Bert werd onthuld, vertelde Els het hun kinderen. “Dat moest wel want Bert is stellig: dit is wat hij wil, hij wil zich kleden en gedragen als een vrouw. Misschien zelfs op termijn een operatie ondergaan. Ik vond het belangrijk om de kinderen te vertellen wat er aan de hand was. Hun reactie verbaasde me: ze vonden het helemaal niet vreemd. “Als papa zich prettiger voelt als vrouw dan als man, dan moet hij dat toch lekker zijn?” Voor Bert natuurlijk hartstikke fijn, maar ik kan er nog niet veel mee. ”

Tijdelijk uit elkaar
Inmiddels woont Bert niet meer thuis. “Ik kon er niet goed meer tegen en Bert stelde voor dat hij tijdelijk elders zou gaan wonen. Ik vond dat een goed idee. Op deze manier kunnen we allebei uitknobbelen wat we nog voor elkaar voelen en of er nog toekomst voor ons samen is. Ik vind het lastig, maar ben ervan overtuigd dat we eruit komen samen. Op wat voor een manier dan ook.”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

13 reacties

Herman -

Beste Els,
Ik kan je gevoelens begrijpen.
Maar iedereen zit anders in elkaar.
Bij Bert zijn het waarschijnlijk ook verborgen verlangens om vrouwen kleren te dragen.
Hebben jullie daar ooit samen over gepraat?
Kennen jullie mekaars verborgen verlangens ?
Het zijn niet alleen de kleren die van jou een mooi mens maken.
Heb je met Bert er ooit diepgaand over gepraat hoe fit verlangen onstaan is?
Hoe het gegroeid Is?
Hoe het zich nu uit.
Wat is voor jou wel aanvaardbaar?
Ooit heb je Bert graag gezien.
Het blijft de papa van jullie kinderen ….
Ik wens jou het beste toe.
Hopelijk brengt de tijd wat evenwicht in jullie relatie.

Herman -

Ik draag al meer dan 40 jaar mooie lingerie.
Steeds witte bikini slipjes in fijne elastische microvezel stofjes.
In het begin effen witte slipjes.
Nu al meer dan 20 jaar slipjes met wat kant opzij.
Veel meer keuze.
Zeer mooie aanpassende slipjes!
In het begin was mijn vrouw kwaad.
Na een wekenlange opname in het ziekenhuis mocht ik van haar ook slipjes met wat kant dragen.
Niet alle slipjes zijn geschikt.
Ze moeten onderaan breed genoeg zijn. Liefst in fijne elastische microvezel. Steeds elastiekjes aan de dijen.
Nu legt ze mijn lingerie klaar als ik naar bad ga.
Ik draag ook mooie witte topjes van Mey Emotion. Superzachte modelletjes. Leuk om te dragen.
Ook als ik naar de dokter moet draag ik altijd mooie witte bikini slipjes wat kant. Veel aangenamer om te dragen.
Pantys en Bhtje heb ik ook gedragen.
Dat is voor mijn vrouw een brug te ver.
Dus het blijft bij mooie witte slipjes en topjes dragen.
Ik voel mij er veel gelukkiger bij.
Waarschijnlijk heb ik meer vrouwelijke hormonen.
Ik heb ook spontane borstvorming.
Vandaar dat een BHtje A95 zeer mooi aanpast.
Misschien mag ik ooit toch nog een Bhtje dragen van mijn vrouw.
Ik zou dit superopwindend vinden.
Wel witte Bhtjes, effen witte stofjes, fijne schouderbandjes.
Leuk toch!

pantyboy -

het kan en mag niet voor mijn werk want ik zit in de bouw , maar tegenwoordig verkleed ik me zelf zodra ik thuis ben in vrouwenkleding , dat deed ik vroeger nooit ,me verkleden als ik thuis kwam…

John -

Hallo. Ik ben John en als crossdresser Jeanette. Ik loop bijna dagelijks met allerlei soorten vrouwenkleding en helemaal opgemaakt . Ook buiten en ga zelfs naar de supermarkt boodschappen doen. Nog nooit rare opmerkingen gehad. Ik vin het heerlijk om te doen. Ik sport ook veel, maar dan wel als man. Daarna lekker douchen en gauw weer omtoveren tot vrouw.

pantyboy -

ik draag tegenwoordig regelmatig een rok of een jurk , ik heb daar de hele vakantie mee gelopen en geen 1 rare opmerking gehad , op een 1 of andere manier vind ik het veel fijner om een jeans jurk of een rokje aan te hebben dan een broek

Dik -

Ik doe het ook naar buiten in rokje en hoge hakken
Op hakken loop ik regelmatig in rokje of jurk niet zo vaak daar maak ik mijn vrouw niet zo blij mee
Ik schaam me eigen er ook niet voor dat ik als man een rokje draag en ik krijg ook bijna geen negatieve reacties
Mensen reageren positief of niet is mijn ervaring

pantyboy -

vrouwen lopen al jaren met broeken en als je als man met een jurk op straat loopt dan word het gek gevonden . ik vraag me nog steeds af wat daar hetprobleem van is

Joop -

Ik ben man 65 jaar ik draag een 1jaar buiten in rok ik vind het fijn om in een rok te lopen ik ga over al mee heen mijn vrouw vind het goed want ze loop naast mij waar ook heen ga.

pantyboy -

vrouwen dragen al jaren alles van mannen van hemden tot lange broeken en vrouwen denken dat ze alles maar kunnen en mogen aantrekken op kleding gebied , maar als ik als man zichtbaar een mooie vrouwenpanty draag met hoge hakken , dan is de wereld ineens te klein .en als mijn teennagels lak , dan ben ik ineens homo of travo . van beide wil ik absoluut niets weten . wel is het zo dat ik me nog steeds afvraag hoe het kan terwijl ik 54 ben dat ik nog steeds van de hele mooie gladde strakke benen heb en daarom staat een panty mij ook heel mooi

Jan -

Els, in beginsel is Bert nog altijd dezelfde persoon, misschien zelfs wel “rijker” mens. Het gekke is, dat als vrouwen mannenkleding aan xoen vanwege het gemak, dan is er niets aan de hand. Andersom met dezelfde argumentatie is de wereld te klein. Rokken en hoge hakken waren van origine mannenkleding. Jurken zijn de opvolgers van de vroegere toga’s. Leggings zijn long johns zonder gulp. De vraag is dus, waarom mag een vrouw wel de trui,het overhemd, de sokken, onderbroek etc. van haar man dragen en is de wereld te klein als het andersom is? Misschien is de tussenweg voor jullie een kilt. Laat je huwelijk niet kapot gaan over materie, de kinderen en hun welzijn zijn belangrijker.

José van buren -

Hoi Wout.
Dat is best leuk en spannend.
Ik doe het iedere week wel.
Groetjes jose

wout -

wil ook eens jurk dragen

José van buren -

Hallo. Ik ben José. Ik ben vandaag voor het eerst volledig als vrouw buiten geweest.
Een mooie pruik ‘ lichte make no en hoge laarzen. Fijne strandwandeling en geen opmerkingen
Van voorbijgangers..
Ik hoop het gauw weer te doen. Best spannend

Reageer ook