fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waar of niet waar: De scheten van vrouwen stinken erger dan de scheten van mannen

scheten stinken

Iedereen laat weleens een scheet. Heel normaal! En hoe dat ruikt? Niet altijd even lekker. Maar wist je dat het grootste deel van de gelaten scheten geurloos is? Slechts één procent van de scheten die je laat heeft ook echt een luchtje. Hoe je scheten ruiken, is van veel factoren afhankelijk. Zo kunnen ze na het eten van veel dierlijke eitwitten -zoals eieren, kaas en vlees- meer naar rotte eieren ruiken. Ruikt het wat zuurder? Dan heb je waarschijnlijk wat moeite met het verteren van koolhydraten.

Afhankelijk van geslacht

Ook door roken kan je meer last van winderigheid krijgen. Waarom dit is weet de wetenschap niet zeker. Maar er wordt vermoed dat  komt omdat je tijdens het roken meer lucht inademt. Deze lucht komt er dan als scheet weer uit.

Het is dus zo dat de geur van je scheten dus mede afhankelijk is van wat je eet, of je rookt en dat het absoluut zo is dat slechts een klein deel van de scheten stinkt. Maar wist je ook dat de geur van je scheten afhankelijk is van je geslacht? Ja echt ladies… Enne, dat is niet in ons voordeel 😉

Lees ook: Vier gekke weetjes over scheten

Welke stinken erger?

Vrouwen produceren meer waterstofsulfide dan mannen, dit zorgt ervoor dat de scheten van vrouwen over het algemeen meer stinken dan die van mannen. Als ik eerlijk moet zijn vind ik die van mijn man altijd veel meer stinken dan die van mij, maar dat heeft iedereen geloof ik? Haha!

Lees ook: 5 voedingsmiddelen waarvan je scheten gaat laten

Praat mee

Hoe zit dit bij jullie thuis? Stinken de scheten van de mannen bij jullie erger of zijn het toch echt die van de vrouwen? We zijn heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook