fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 voedingsmiddelen waarvan je scheten gaat laten

Scheten, iedereen laat ze. Maar wist je dat de ene persoon aanzienlijk meer scheten laat dan een ander. Als je scheten vervelend vindt is het gelukkig mogelijk om het flink te verminderen door je eetpatroon een beetje aan te passen. De onderstaande voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je meer scheten gaat laten, laat deze dus links liggen als je het tot een minimum wilt beperken.

1. Kool

Kool is erg gezond, maar het kost je lichaam ook veel tijd om het te verteren. Hierdoor blijft het langer in je darmen en ontstaat er meer gasvorming.

2. Pruimen

Pruimen bevatten veel Sorbitol, een stof waarvan veel mensen last krijgen van winderigheid. Sorbitol zit vaak ook in kauwgom, dus pas ook hier mee op als je gevoelig voor deze stof bent.

3. Bonen

Bonen zijn rijk aan Raffinose waardoor bij de vertering ervan veel waterstofgas en koolstofdioxide vrijkomt in de dikke darm. Dit zorgt in veel gevallen voor flinke winderigheid.

4. Frisdrank

Frisdranken zitten vol met koolzuur. Hierdoor neem je veel gassen tot je, die er op een bepaald punt ook weer uit moeten. Dit kan via een boer, maar ook via een scheet…

5. Vlees

Proteïnerijk eten heeft meer tijd nodig om te verteren. Hierdoor krijgt het (net als kool) langer de tijd om gassen te produceren. Kauw je vlees altijd heel goed en eet er niet teveel van. Zo kan je lichaam het makkelijker en sneller verwerken.

Lees ook: 5 tips voor natuurlijk mooie lange nagels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Marlies -

In het lijstje mankeert nog ajuin of sjalot

Reageer ook