fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 gekke weetjes over scheten

Iedereen doet het en toch blijft het voor veel mensen iets genants: scheten laten. De ene keer kunnen ze ongelofelijk stinken of veel lawaai maken en de andere keer ruik en/of hoor je niks. Voordat je hem laat weet je helaas vaak niet welke het is… Wij gingen op zoek naar gekke weetjes over scheten en kwamen deze vier tegen. Wist jij dit al?

4 gekke weetjes over scheten

1. Het grootste gedeelte van de scheet is geurloos. Slechts 1 procent van de hele scheet heeft een vieze geur. Alleen het zwavelzuur in de scheet laat hem stinken.

2. Praten tijdens het eten kan voor scheten zorgen. Dit komt doordat je dan meer lucht binnenkrijgt die in je darmen komt. Deze moet er uiteindelijk weer uit; als een scheet dus!

3. Door roken kan je meer last van winderigheid krijgen. Waarom dit is weet de wetenschap niet zeker. Maar er wordt vermoed dat er dezelfde reden als bij punt 2 aan ten grondslag ligt: tijdens het roken krijg je meer lucht binnen die er weer als scheet uitkomt.

4. Je scheet wat je eet. Voedsel dat je slecht kunt verteren zal gaan fermenteren in je darmen. Dit zorgt voor gasvorming en dus meer scheten. Ook suikers en zoetstoffen kunnen voor een stuk meer windjes zorgen.

Wil je nog meer informatie over scheten? Bekijk dan zeker deze video van HowStuffWorks! Altijd leuk om wat meer over je eigen scheten te leren, haha!

Wist jij dit al? En weet jij misschien nog meer grappige of gekke dingen over scheten? Ben je trouwens benieuwd naar iemand die al haar scheten gewoon lekker laat? Dan raden we jullie zeker aan om de blog ‘Ka knettert er vrolijk op los’. Hier alvast een klein voorproefje:

“Bijvoorbeeld als er een vriendje van mijn oudste is en ik mijn oudste hoor opscheppen over mij. Hij schept namelijk nooit op over hoe goed ik kan opruimen, het huishouden redder en de was doe, nee, zijn opschep-paradepaardje is hoe ontzettend hard ik kan scheten laten. Niet veel later zie ik dat vriendje met open mond naar mij staren.”

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook