fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waar kan je LED-verlichting allemaal gebruiken?

LED-verlichting

Heb jij soms het gevoel dat een kamer in huis of een deel van de tuin nét niet helemaal af is? En kan je maar niet plaatsen wat exact het probleem is? In veel gevallen is het lichtplan dan niet helemaal in orde! Goede verlichting wordt nog te vaak onderschat. En dat terwijl licht dé sfeermaker in en om het huis is! Met een paar mooie Ledstrips of tuinlampen solar kom je vaak een heel eind. En met LED-verlichting is er veel meer mogelijk dan je misschien had gedacht! 

Originele toepassingen LED-verlichting

In dit artikel laten we je een aantal originele manieren zien waarop je LED-verlichting in jouw huis en tuin kunt laten terugkomen. We weten zeker dat dit ook jouw huis een fijnere plek zal maken. Kijk je lekker met ons mee?

TV

Vind jij jullie televisie nou ook niet bepaald de mooiste eye-catcher van de woonkamer? Jammer, want de televisie neemt vaak wel een centrale plek in! Door met LED-licht achter de televisie te werken, wordt de televisie ineens een mooie lichtbron. Niet alleen ziet dit gekleurde licht er sfeervol uit, het is ook nog eens prettiger televisie kijken. Dit komt doordat de LED-verlichting het verschil met de vaak donkere achtergrond verkleint. Minder vermoeide ogen dus! LED-strips achter de TV zijn over het algemeen zwart van kleur, zodat ze niet opvallen als ze uitstaan.

Trap

Om veilig gebruik te maken van een trap, is goede verlichting heel erg belangrijk. Veel trappenhuizen zijn smal en bieden dan ook beperkt plaats voor wandlampen. LED-strips onder de traptreden kunnen een hele mooie oplossing zijn! De strips breng je aan onder de treden, waardoor elke opstap mooi verlicht is. Hierdoor wordt traplopen niet alleen veilig, maar ook een feestje!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LedKoning (@ledkoning)

Tuin 

Is jullie tuin ook één donker gat zodra ’s avonds de zon onder is? Zonde, want een goed verlichte tuin is prachtig als de avond is gevallen! Door met goede verlichting te werken, kan je ook ’s avonds met een goed gevoel in de tuin zitten. Goede verlichting in de tuin geeft naast veel sfeer ook meer veiligheid. Wist je bijvoorbeeld dat inbrekers goed-verlichte huizen vaak overslaan? LED-verlichting aanzetten dus!

Aquarium

Een aquarium vol kleurrijke vissen is een mooie toevoeging aan het huis. Er bestaan waterdichte LED-strips die je ín het aquarium kunt gebruiken. Hierdoor kan je ook in het donker van de vissen genieten en afwisselen in alle kleuren van de regenboog. Een aquarium dat nooit gaat vervelen!

Bed

Elke nacht moet ik één a twee keer uit bed om te plassen. In het donker zoek ik naar mijn sloffen en mijn kamerjas. Het is een hele zoektocht, hoe vaak ik het ook doe! Als ik de slaapkamerlamp aanzet wordt mijn man wakker, dus dat is ook geen oplossing! Laatst kwam ik LED-strips voor het bed tegen. Deze strips plak je onder het bed en gaan automatisch aan en uit wanneer je in of uit bed stapt. Dit subtiele licht maakt de persoon aan de andere kant niet wakker, maar zorgt er wel voor dat jij goed zicht hebt. En andersom natuurlijk ook!

Parasol

Zitten jullie ook graag tot laat buiten in de tuin? Ik vind niets lekkerder dan een luie zomeravond met mijn boek ik de tuin. Ook in de winter zit ik er graag, met een glas gluhwein en een warm dekentje. Door een parasol met LED-verlichting te kopen, kan je tot in de late uurtjes goed verlicht in de tuin zitten. Hoe gezellig is dat?

Nog veel meer!

Eigenlijk overal in en om het huis kan je gebruikmaken van prachtige LED-verlichting! Doordat je met LED eigenlijk alle kleuren kunt kiezen, kan je op elk moment de gewenste sfeer creëren. Natuurlijk zijn er ook gewoon warme of koele wittinten. Zelf wil ik absoluut LED-verlichting onder de trap, onder het bed en rondom onze nieuw jacuzzi. Hoe cool als ook deze mooi verlicht is? Ook hoop ik hierdoor ook ’s avonds laat nog lekker in buiten te kunnen lezen. Een lekker glas wijn erbij en genieten maar… Goede verlichting maakt een ruimte helemaal af!

Praat mee

Welke van de bovenstaande producten zou jouw huis of tuin echt veel mooier maken? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook