fb
Damespraatjes Damespraatjes

Daarom moet je je bed ’s ochtends juist niet opmaken

Van jongs af aan hebben mijn ouders me geleerd om mijn bed op te maken. Eerst snapte ik het nut er niet van, maar deed het gewoon uit een soort gehoorzaamheid (ja, ja vroeger was ik best een braafje). Ik dacht dat er overdag dan geen spinnen of pissebedden mijn bed in zouden kunnen kruipen. Nooit verwacht dat je je bed beter niet kunt opmaken omdat er dan “at the end of the day” juist minder beestjes in je bed zitten.

Beestjes die dol zijn op jouw huidschilfers

Ik las op de Duitse site Stern.de dat het beter voor je gezondheid is om je bed niet op te maken. De huiddeeltjes die jij ’s nachts verliest zijn een ware traktatie voor de kleine organismen die in je bed bivakkeren. Maak je je bed op dan zullen zij gewoon rustig (en op een voor hun zeer aangename temperatuur) zich te goed doen aan jouw schilfertjes.

Zo gaan ze dood

Je kunt de ideale omstandigheden voor deze kleine minuscule wezentjes verstoren door je bed open te slaan, frisse lucht je kamer in te laten stromen en daglicht toe te laten. Ze drogen hierdoor uit en gaan uiteindelijk dood. Je raadt het al: het is sowieso heel belangrijk dat je regelmatig je bed verschoont om het aantal beestjes zo klein mogelijk te houden, maar ook om de kadavertjes weg te wassen.

stofmijt-wantsen-mijt-bed-verschonen

Zo ziet stofmijt er uit. Maar dan wel enorm vergroot!

Nooit meer slapen?

Durf jij nog wel te slapen na het lezen van dit berichtje? Ik wel hoor! Bacteriën, huisstofmijt etc horen ook bij het leven en als je gewoon gezond bent en een goede weerstand hebt is er niet veel aan de hand. Maar ben je allergisch voor mijt dan is het van groot belang dat je dit soort dingen juist wel weet!

Wat ga jij doen na het lezen van dit artikel?

Zal jij je bed nu nooit meer opmaken? Ik zelf persoonlijk wel hoor. Natuurlijk omdat mijn ouders me geleerd hebben om het wel te doen :-). Maar ook omdat ik het ’s avonds zo fijn vind om mijn slaapkamer binnen te komen en te zien hoe mooi mijn bed is opgemaakt. Daar word ik altijd helemaal blij van en ik heb dan echt zin om er in te kruipen, om de een of andere reden heb ik dat niet als het bed niet is opgemaakt. Het zal wel geconditioneerd gedrag zijn ….

Ik neem me na het lezen van het artikel op Stern.de wel voor om mijn bed (nog) wat vaker te verschonen.

Reageer ook