fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrouwen aan het woord: Wanneer moest jij voor het laatst huilen?

We doen het allemaal, maar praten er maar zelden met elkaar over: huilen. Zelf doe ik het niet zo vaak, maar als ik het heb gedaan, kan het enorm opluchten. De laatste keer dat ik moest huilen, was toen ik ongesteld was en een ruzietje met mijn vriend had. Het ging eigenlijk helemaal nergens over, maar die hormonen maken alles nét een beetje dramatischer. We stelden vier vrouwen de vraag: 

 Wanneer moest jij voor het laatst huilen?

Marinda (21 jaar)

“Ik had vorige week een grote ruzie met een vriendin van me. Ze noemde me een slechte vriendin omdat ik geen tijd had om haar te helpen met verhuizen. Ik moest die dag werken en mijn neefje van de crèche halen omdat mijn zus heel ziek was. Het was zo’n oneerlijk verwijt, dat ik aan de telefoon in huilen ben uitgebarsten. We hebben het inmiddels goedgemaakt.”

Kelly (34 jaar)

“Huilen doe ik niet vaak. De laatste keer was vorig jaar toen mijn vader overleed. Hij was al lang ziek en hij heeft het uiteindelijk maanden langer volgehouden dan de artsen voorspeld hadden. Op zijn crematie heb ik me helemaal laten gaan. Daarna was het ook klaar.”

Beatrice (59 jaar)

“Vanmorgen heb ik voor het laatst gehuild. Ik doe het vaak en ik vind het altijd heel erg op luchten. Toen ik jong was huilde ik zelden, maar sinds mijn dochter op jonge leeftijd overleed, heb ik gemerkt hoe prettig het kan zijn om je emoties even te laten gaan. In het openbaar doe ik het niet, maar thuis kan ik me soms helemaal laten gaan.”

Vanessa (44 jaar)

“Ik weet niet meer precies wanneer het was, maar ik weet nog wel waarom ik moest huilen. Samen met mijn oudste dochter keek ik voor de vierde keer naar The Notebook. Het blijft een tranentrekker en ik moet na vier keer nog steeds huilen bij het einde. Mijn dochter ook trouwens.”

Wanneer heb jij voor het laatst gehuild? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

1 reactie

Caroline -

Ik moest de laatste keer huilen tijdens een truffelceremonie die ik volgde. Wat heeft dat heerlijk opgeruimd zeg.

Reageer ook