fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jouw advies gevraagd: “Vriendin boos omdat ik zei dat ze uit haar mond stinkt”

“Mijn beste vriendin Dominique en ik hebben al drie maanden geen contact meer en dat vind ik heel jammer. We waren onafscheidelijk, gingen samen met onze gezinnen op vakantie en WhatsAppten elke dag met elkaar. Zij besloot abrupt onze vriendschap te verbreken toen ik tegen haar zei dat zij uit haar mond stinkt. Veel mensen hadden het achter haar rug om hierover en ik vond (als haar beste vriendin zijnde) dat ik er iets van moest zeggen.” schrijft Stella in een mail naar onze redactie. 

“Ik vertelde Dominique over de geur uit haar mond toen we samen met de kinderen in de dierentuin liepen. ‘Het is misschien niet leuk om te horen, maar ik moet het toch tegen je zeggen. Veel mensen hebben het erover dat je heel erg uit je mond ruikt. Is het misschien een idee om het een keer met de tandarts te bespreken?’ zei ik tegen haar terwijl onze kinderen gekke bekken naar de apen stonden te trekken. Ze zei niks tegen me, nam haar kinderen mee en ging naar huis.”

“Eerst dacht ik dat ze misschien erg geschrokken was, maar toen ik haar die week drie keer belde en drie keer werd weggedrukt, wist ik dat ze boos was. Ik heb haar een berichtje gestuurd dat ik het niet leuk vond om hier ruzie over te maken en dat ik alleen maar eerlijk wilde zijn. Zelf had ik ook gewild dat ze het tegen mij had gezegd als ik uit mijn mond had geroken.”

“Het contact met mijn beste vriendin mis ik enorm. Toch wil ik eigenlijk niet mijn excuses aanbieden, want naar mijn idee heb ik niks verkeerd gedaan. Wat kan ik doen om het contact weer te herstellen? Of moet ik helemaal geen vriendinnen willen zijn met iemand die hier zo boos om kan worden? Ik ben heel benieuwd hoe andere vrouwen hierover denken.”

Wat adviseer jij?

Wat zou jij Stella adviseren? Laat je reactie achter in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook