fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het Huishoudboekje van Willemijn: “Van uitkering naar een miljoen euro op de bank”

vrouw wint staatsloterij

In de  rubriek ‘Het Huishoudboekje’ nemen we de inkomsten en uitgaven van één vrouw en haar gezin onder de loep. Wat komt er binnen, wat wordt er gespaard en wat wordt uitgegeven? Deze week: de 39-jarige Willemijn. Ze geeft een openhartig kijkje in haar huishoudboekje. Kijk je mee? 

Inkomen Willemijn: 1.800 euro (medewerker klantenservice supermarkt)
Gezinssamenstelling: Alleenstaande moeder met twee kinderen (6 en 8 jaar oud)

Wonen

“Drie jaar geleden won ik één miljoen euro bij de Staatsloterij. Wat kwam dat geld als geroepen zeg… Ik woonde alleen met mijn zoon van toen 3 jaar en dochter van 5 jaar. In die tijd kreeg ik een uitkering en was het elke maand hopen dat ik de huur kon ophoesten. Nu is dat wel anders. Na het winnen van de loterij was het eerste wat ik kocht een appartement in onze gezellige volkswijk. Daar betaalde ik toen 165.000 euro voor. Niks geks, maar gewoon een plek van onszelf waarbij ik mij geen zorgen hoefde te maken om het betalen van de huur. Mensen die weten dat wij veel geld hebben vroeger zich af waarom ik geen villa kocht van het geld. ‘Wat moet ik in een villa?’ zeg ik dan. Hier voelen wij ons veel meer op ons gemak.”

Vervoer

“Ik heb geen rijbewijs. Vroeger heb ik het wel geprobeerd te halen, maar ik moest stoppen omdat ik het niet meer kon betalen. Na het winnen van het geld heb ik de lessen weer opgepakt, maar ik vond het ineens doodeng. En die angst kun je niet afkopen zeg ik altijd maar! Gelukkig heb ik ook geen auto nodig. Ik doe alles op de fiets en met de bus. Als de kinderen oud genoeg zijn wil ik ze graag allebei hun rijbewijs laten halen.”

Eten en drinken

“Toen we weinig geld hadden, moest ik met boodschappen doen altijd nadenken of iets wel kon. Tegenwoordig is boodschappen doen veel fijner, ik kan nu gewoon kopen wat we nodig hebben. Ik wil zo min mogelijk van het geld op de spaarrekening uitgeven en rondkomen van het geld wat ik verdien met werken. Doordat we geen kosten aan de hypotheek hebben, kunnen we best lekker leven. Het is echter niet zo dat het niet op kan. Maandelijks geef ik 500 euro uit aan boodschappen. Ongeveer twee keer per maand halen we pizza of shoarma af. Dit zijn van die dingen die eerst niet konden en nu wel. Echte geniet momentjes!”

Vakanties

“In de zomervakantie na het winnen van het geld, heb ik de kinderen en mijn moeder meegenomen naar Turkije. We zaten in een heerlijk resort waar we echt de week van ons leven hebben gehad. Deze vakantie kostte ons toen ruim 2.000 euro. Vorig jaar zijn we gewoon in Nederland gebleven en maakten we leuke uitjes, zoals naar een pretpark of het strand. Als het allemaal weer kan dan wil ik graag weer met de kinderen naar Turkije. Helaas niet meer met mijn moeder, zij is vorig jaar overleden.”

Overig

“Elke maand ben ik ongeveer 400 euro kwijt aan energiekosten, water, mijn zorgverzekering, internet abonnement, telefoon en mijn abonnement op de Linda. Dat abonnement op de Linda is ook één van de eerste dingen die ik nam toen wij meer geld kregen. Je realiseert je niet wat een luxe dat voor mij is! Vroeger kocht ik hem samen met de buurvrouw en dan deelden we hem. Nu valt hij gewoon elke maand lekker op de mat! Mijn dochter zit op dansles en mijn zoon op voetbal; per jaar is dit ongeveer 500 euro. Aan kleding voor mezelf geef ik weinig uit, ik heb al jaren dezelfde maat en heb weinig nieuws nodig. Voor de kinderen koop ik elk jaar een mooi paar sneakers. Ook dat kon vroeger echt niet. Je had die gezichtjes moeten zien toen ik ze voor het eerst naar de sportwinkel nam!”

Sparen

“Nu komen we bij het interessante deel: mijn spaarrekening. Haha! Hier staat maar liefst 800.000 euro op en daar ben ik heel trots op. Veel mensen die de loterij winnen gaan anders leven, kopen een duur huis, gaan een dure auto rijden en smijten met geld. Ik heb dat nooit gedaan, vooral niet omdat ik mijn kinderen het goede voorbeeld wil geven. Wat hebben zij eraan als alles straks op is en ik hun rijbewijs en studie niet kan betalen? Dan eindigen ze net zoals ik… Ik hoop mijn kinderen een goede start te geven in het leven. En dan is met wat geld achter de hand toch net effe wat eenvoudiger. Ik kan het weten.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Het Huishoudboekje van Marie-Claire: “Maandelijkse toelage van 4.500 euro van ouders”

huishoudboekje
In de rubriek ‘Het Huishoudboekje’ nemen we de inkomsten en uitgaven van één vrouw en haar gezin onder de loep. Wat komt er binnen, wat wordt er gespaard en wat wordt uitgegeven? Deze week: de 29-jarige Marie-Claire. Ze geeft een openhartig kijkje in haar huishoudboekje. Kijk je mee? Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

16 reacties

Joris -

Netjes.

Iris -

Sorry Marian, maar staat nergens bij dat ze elke maand aan de loterij mee deed. Misschien heeft ze wel xtje eindejaarslot, of een 5je gekocht/gekregen als cadeautje toch?! 😉

Monica -

Heel blij voor je. Tis je gegund. Maar… betaal je je niet blauw aan boxje 3?

Jannie -

Ik vind het echt heel goed hoe je het doet, diep respect.
Toch mag je, vind ik hoor, jezelf ook wel eens verwennen, doet een mens goed.
Maar mijn complimenten over jou gedachten vwb de financiën

Peter -

Je bent heel goed bezig. Goed gedaan, doe maar gewoon

Marian -

Ik vind het ook erg goed van je en ik gun het je ook van harte,alleen een staatslot kopen als je geen geld heb daar krap ik toch ff van achter me oren,en dat je dan wint is best uniek,maar het blijft een boel geld iedere maand zo een lot

Ellen -

Super, hoe je dit doet. Lekker appartement voor jou en je kinderen én denken aan later, de toekomst voor je kinderen.
Laat iedereen er wat van vinden…….. gierig, ondenkbaar verhaal, schenken aan een goed doel….. ik vind dat je het heel goed doet. Veel liefde en geluk de rest van jullie leven.

Jolanda -

Waarom wordt deze mevrouw gierig genoemd.????? Zij heeft het geld gewonnen en ze mag er precies doen wat zij ermee wilt. Tot nu toe zoals ik lees gaat zij er super verstandig mee om. Ze maakt precies de keuzes die ik ook zou maken met de gedachte aan de toekomst van mijn kinderen. Een groot chapeau voor deze mevrouw. Doe zo voort. Geld moet rollen zeggen ze, maar je hoeft het er niet doorheen te jagen. Zij denkt tenminste nog aan de dag van morgen👌🏾👌🏾

Donderwolk -

Hoezo dan precies? Als ik het zo lees geniet deze mevrouw ook echt wel van luxemomentjes in het leven, wordt de kinderen niets ontzegd en gaat ze lekker op vakantie. Ze doet alleen ook niet gek en bewaard het spaargeld gewoon voor de grote uitgaven die er nog aankomen. Lijkt me een verstandige vrouw die geniet van het leven, zeker niet iemand die gierig is.

M -

Haha jij bent gewoon jaloers 🙂

Piet Jansen -

Dit is gewoon een uit de lucht geplukt verhaaltje om wat clicks te krijgen. Deze verhalen zijn altijd anoniem, met een leuke foto die bedenkelijk bij Willemijn zou passen. Van die zoetsappige verhaaltjes die altijd vreemd in elkaar zitten. De gemiddelde Karen op Facebook valt ervoor. Als dit de toekomst wordt van onze samenleving en marktwerking, vind ik dat zorgelijk.

Groet,

Piet

Charlotte -

Ik vind je geweldig! Wat een voorbeeld geef jij jouw kinderen, je bent een voorbeeld voor velen…

Chantal -

Ik wil je een groot compliment maken. Wat knap dat je jezelf niet hebt laten veranderen door het grote geldbedrag dat je plots ontving. Je geeft je kinderen een heel goed voorbeeld. Ze zullen in de toekomst de waarde van geld kennen maar nooit iets tekort komen.

Bettt -

Vind haar gewoon gierig

Marina Melis -

Knap als iemand dit kan doen en er nuchter onder blijft , we hopen altijd dat iemand ook iets schenkt aan het goede doel .
Veel geluk verder.
Marina Melis

Hans -

Geweldig om dit zo te doen

Reageer ook