fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het Huishoudboekje van Marie-Claire: “Maandelijkse toelage van 4.500 euro van ouders”

huishoudboekje

In de rubriek ‘Het Huishoudboekje’ nemen we de inkomsten en uitgaven van één vrouw en haar gezin onder de loep. Wat komt er binnen, wat wordt er gespaard en wat wordt uitgegeven? Deze week: de 29-jarige Marie-Claire. Ze geeft een openhartig kijkje in haar huishoudboekje. Kijk je mee? 

Inkomen Marie-Claire: Toelage van 4.500 euro (van ouders)
Gezinssamenstelling: Woont alleen

Woning

“Vier jaar geleden kochten mijn ouders een waanzinnig appartement in Amsterdam voor mij. Ik kreeg het als cadeau voor mijn vijfentwintigste verjaardag. Tot die tijd woonde ik altijd met huisgenootjes, vlakbij de Albert Cuypmarkt. Hier hadden we veel last van vieze ratten. Mijn ouders besloten dat het tijd werd voor mijn eigen plekje. Ik betaal hier geen huur voor, maar ben het wel naar ze verplicht het huis goed te onderhouden. Elke week is er een schoonmaakster die het huis schoonhoudt en één keer per maand onderhoudt een tuinman de tuin. Dit betaal ik van mijn toelage. Maandelijks kost dit 400 euro.”

Vervoer

“Ik heb geen rijbewijs en doe alles met de fiets, taxi of lopend. Ruim twee jaar doe ik op verschillende plekken in Amsterdam vrijwilligerswerk. Zo lees ik één middag per week voor bij een gezin uit Syrië, help ik bij de Voedselbank en ik laat hondjes uit voor oude mensen uit de buurt. Gezien de hoge toelage die ik van mijn ouders krijg hoef ik niet te werken, maar dat betekent niet dat ik niks hoef te doen. Het doen van vrijwilligerswerk geeft mij een mooie en nuttige invulling van mijn tijd. Ik ben maandelijks ongeveer 500 euro kwijt aan taxikosten.”

Eten en drinken

“Ik vind lekker eten en drinken heel erg belangrijk. Voor de lockdown ging ik zeker twee keer per week uiteten. Echt niet altijd heel uitgebreid, soms alleen voor een glas wijn en een bordje pasta. Natuurlijk ga ik ook graag uitgebreid uiteten, in een sterrentent geef je al snel 300 euro per persoon uit. Dit doe ik zo af en toe. Mijn boodschappen zijn ook niet goedkoop, ik kook graag erg gezond en doe al mijn inkopen bij een biologische supermarkt. Dit is nou eenmaal een stuk duurder! Maandelijks ben ik ongeveer 1.500 euro kwijt aan etentjes en boodschappen.”

Vakanties

“Mijn favoriete vakantiebestemming is Ibiza. Mijn ouders hebben hier al jaren een huis en daar kom ik een paar keer per jaar. Sinds mijn ouders hun bedrijf hebben verkocht, wonen ze zeker zes maanden per jaar daar. Ik ga graag bij ze langs. Als zij in Nederland zitten mag ik met vriendinnen vakantie-vieren in hun huis op Ibiza. Aan vliegtickets naar Ibiza ben ik per jaar zo’n 1.100 euro kwijt. Omgerekend is dit 90 euro per maand. Ik heb geen kosten voor het huis en aan eten geef ik daar niet zo heel veel meer uit dan ik thuis doe.”

Overig

“I love to shop! Ik geef hier gemiddeld 1.000 euro per maand aan uit. Ik tel dan alles mee: van kleding tot designer tassen. Als ik op een tas ben uitgekeken verkoop ik hem weer. Dit levert soms meer op dan het bedrag waar ik de tas voor kocht. Vooral tassen van Hermes en Chanel zijn goede investeringen. Verder heb ik natuurlijk mijn verzekeringen, abonnementen, en dergelijke. Alles bij elkaar is dat 500 euro per maand.

Sparen

“Sparen vind ik best wel lastig. Ondanks dat ik een hoge toelage krijg, lukt het mij niet altijd goed om te sparen. Vooral zomers gaat er steevast meer uit dan ik eigenlijk zou willen. Sinds december ben ik wat strenger naar mezelf en zet ik iedere maand 500 euro opzij.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel.

Het Huishoudboekje van Jane: Een huis vol dieren die ik mij niet kan veroorloven

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

33 reacties

Toos -

Snob

Mari -

Wie heeft deze onzin geschreven, Pinocchio ofzo?

Joris -

Ben benieuwd, heeft Marie-Claire inmiddels een eigen baan?

Chantelle -

500 euro voor de taxikosten per maand vind ik nog wel het meest opmerkelijke in dit verhaal. Alvast het openbaar vervoer niet bestaat.

Joris -

“Ik word er al levensmoe van als ik ze maar lees.”
Dan lees je niet.

Zarathustra -

“Marie-Claire” is gelukkig een stock photo.

Zeg jongens, is het niet enorm triest om je stagaires dit soort verhaaltjes te laten schrijven? Ik word er al levensmoe van als ik ze maar lees.

Lisette -

Wat een domme inhoud van dit ”interview” om de mensen mee te ”vermaken”..

Joris -

Diane, die verhalen zijn er ook, hoor. Kijk eens naar het verhaal van Jane. Weliswaar geen uitkering, maar wel rond minimumloon. Veelvoorkomend inkomen.

Diane Collaris -

het zou leuk en intressant zijn ,als er ook gewone huishoudboekjes van de meest gangbare mensen werd getoond. .hoe doen mensen met een uitkering het en 1 ouder gezin. dat is voor de meeste wel intressant hoe zij met hun minimale inkomen toch alles de boel goed op orde hebben. ik vind het leuk om tr zien dat mensen het beter hebben ,maar ben ook benieuwd hoe mensen in mijn situatie het doen .(en ik weet zeker dat ik het niet slecht heb“)

Anneke -

500 euro sparen? Ik verdien 1500-1600 euro per maand en spaar ook 500 euro per maand.. Uiteraard gaat er ook wel weer eens wat van de spaarrekening af als er iets stuk gaat of ik een keer krap zit maar toch. En ja ben idd ook een beetje jaloers. 😉

Yvonne -

Ik ben wel jaloers hoor. Niet afgunstig want ik gun het haar maar zou dit zelf ook wel willen. Kan ik mijn baan opzeggen en mijn bejaarde vader met m’n dementerende moeder ondersteunen. Hier droomt toch stiekem iedereen toch van? Gewoon lekker dat rottige geld vergeten

Albert -

Ik geloof er niets van. En als ik al wel met die gedachte speel, lekker leventje. Beetje aanklooien, beetje rotzooi kopen, beetje hier prutsen, wat vrijwilligerswerk daar.

En waarom 4500 euro voor iemand van 25? Dat lees je dan weer niet terug, hoe kijken de ouders op deze toelage? Ze moet het huis ervoor onderhouden? Dat is hun goed recht, huurt ze én een tuinman én een schoonmaakster.

Luie donder noemen wij dat voor iemand van 25.

Joris -

Scherp Erik. Ook gezien dat alle foto’s op de site stock zijn?

Erik -

Ik weet niet of Marie Claire echt bestaat maar de stockfoto (https://www.pexels.com/photo/a-joyous-woman-3781538/) doet vermoeden dat het hele verhaal een gevalletje duimzuigen is.

Sonja -

Een toelage van € 4500.- van haar ouders ?
Hoe heet dit idiote verzinsel Marie Claire Escobar ?
Weten jullie hoe de wereld er echt uit ziet ?

Joris -

Lekker Stefan, goed onderbouwd ook. Je kent ze kennelijk, want je weet van de hoed en de rand. Of nee… Je weet niets.

T. -

Fijn toch voor haar! Ze hoeft niet te werken voor geld maar wil zich toch nuttig maken . Dat vind ik top , ze had er ook voor kunnen kiezen letterlijk niks te gaan doen.
Geniet er lekker van en knuffel je ouders maar goed! Zij hebben zeer waarnschijnlijk heel hard gewerkt om dit te kunnen doen voor jou!

Stefan -

Dit verhaal is verzonnen. Als zij 4500 euro bruto van haar ouders ontvangt, dan betekent dat dat haar ouders haar bruto bijna 8000 euro per maand geven. Dan betaalt zij nog eens schenkingsbelasting waardoor zij netto wellicht 3300 euro ontvangt. Niemand zal met z’n gezonde verstand zo veel belastingen betalen. Zeker vermogende mensen niet. Die doen er juist alles aan om juist zo min mogelijk belastingen te betalen.

Lodewijk van Binsbergen -

Maar heb je nog geneukt?

Joris -

Wat een afgunst allemaal. Leven en laten leven. Zij blij, jullie hebben er geen last van. Goed voor de economie.

Kirsten -

Jeetje, zo leeft dus de andere kant van Nederland… Vrijwilligers werk is natuurlijk fantastisch, maar toch.

Sjon -

Een zondagskind, met een gouden lepel in haar mond geboren. Wie gaat hier nou chagrijnig over doen? Gun het haar! Ze doet toch ook nog nuttig vrijwilligerswerk? Je moet de zon in het water kunnen zien schijnen. Vind ik.

Remxo -

Stockfoto dus ook nepverhaal

Anne Louise -

Natuurlijk is dit niet echt, degene die dit heeft geschreven heeft een hele grote duim.

Rene -

Helemaal de weg kwijt.

Marieke -

En als de toelage ooit wegvalt en ze een baan moet accepteren waarmee ze 1700 euro netto verdiend, begint de ellende pas écht. Maarrrrr, ik denk dat hier zoveel geld zit, dat ze haar hele leven geen bal hoeft te doen op werkgebied.

Margaree -

Fijn voor haar. er is genoeg tijd om aan een baan te denken en misschien sparen. Geniet ervan meid.

Loes -

Dit klinkt niet goed. Zo leer je niets van hoe het in het leven werkt. Klinkt leuk , kom eens uit de zandbak

AB -

Maar 29 en nog geen baan en dus eigen inkomen en daar voor verantwoordelijk? Dat gaat niet meer goed komen met haar..

Es -

Een toelage van hoeveel??

Leuk voor deze dame, maar denk dat we wat leerachterstand in het emotionele spectrum aanwezig is. ( denk aan, teleurstelling verveling, geduld, waardering door werken, en leren)

Daan -

Ik kan me niet voorstellen dat dit echt is domme ouders anders hoe gaat ze later voor zichzelf zorgen als ze met 4500€ al niet toekomt!!
Maar ik geloof er dus niets van zal wel in haar dromen voorbij komen 😉

Nico -

Ik ben blij voor haar. Super dat ze vrijwilligers werkt doet. Maar vind het vreemd om zo te leven. Dan heb je toch een leeg leven? Ik moet het met de helft doen en gezin onderhouden. Werk met diensten. Voorheen 16 jaar in de bouw gewerkt inmiddels als geopereerd aan rotte rug en talloze keren fysio. Heb nergens spijt van. Maar dit gunde ik mij ook wel zo de laatste 15 jaar voor mijn pensioen en dan minder uren werken.

ST -

Is dit echt? Dit verzin je toch niet.

Reageer ook