fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrolijk je foto’s op met Eva Mouton Pix

Ben je in het bezit van een iPhone of iPad en kunnen jouw foto´s wel een vrolijke, zomerse noot gebruiken? Dan is de nieuwe app ´Eva Mouton Pix` misschien wel iets voor jou. Via deze app kun je je foto´s naar hartenlust versieren met tekeningetjes van Gentse schrijfster en illustratrice Eva Mouton.

Hoe werkt de app?

De app werkt eigenlijk heel simpel. Je maakt een foto (of selecteert er eentje uit je eerder opgeslagen afbeeldingen) en voegt daar vervolgens stickers aan toe. Iedere sticker is een tekeningetje van Eva Mouton, in de kleurrijke, grappige, kinderlijke stijl die zo typerend is voor haar illustraties. Van hamburgers tot palmbomen en van flamingo´s tot dinosauriërs; je kunt eindeloos variëren. Ook komische kreten ontbreken niet. Bovendien pas je de stickers eenvoudig aan aan de foto. Je kunt ze namelijk groter en kleiner maken en spiegelen. Ben je tevreden met het resultaat? Dan sla je de foto op (bijvoorbeeld in de cloud, zoals je dat onder meer via Strato kunt doen) of deel je je kunstwerkje via social media. Voeg er in het laatste geval eventueel de hashtag ´evamoutonpix` aan toe.

Voor jong en oud

Eva Mouton Pix is het resultaat van een samenwerking tussen Eva Mouton en het Gentse bedrijfje HeyHey Apps. Eva Mouton studeerde Beeldende Kunst in Gent en is vooral bekend van haar wekelijkse column in De Standaard: ´Eva´s Gedacht`. HeyHey Apps richt zich op het maken van apps voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud. De ontwerpen voor deze apps komen van getalenteerde kunstenaars. Ook Eva Mouton Pix is als app heel geschikt voor kinderen, zowel vanwege de stijl van de tekeningen als vanwege de eenvoudige werking ervan. Maar zeg nou zelf, een kleurrijk grapje in je foto is toch ook nog leuk als je wat ouder bent?

Kijk voor meer informatie over de app op iTunes of bekijk de preview-video op YouTube. Lees ook eens de fotografietips van fotografe Katja Mali, zodat je in ieder geval een goede basis hebt voor je fotocreaties.

Reageer ook