fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vakantie fototips van fotografe Katja Mali

Binnenkort gaan we allemaal weer op vakantie en waarschijnlijk heel veel foto’s maken van de omgeving en uw reisgenoten. Tijd dus voor een paar snelle tips waardoor u met net een klein beetje extra aandacht dit jaar meteen veel mooiere vakantiefoto’s kunt gaan maken. Heel veel vakantiefotoplezier!

  1. Neem eerst de omgeving in je op. Begin niet meteen te fotograferen maar kijk eerst eens goed om je heen. Loop bijvoorbeeld een rondje om het te fotograferen onderwerp heen.  Waar komt de zon vandaan, waar kun je een mooie achtergrond in je beeld opnemen, misschien zie je ergens een leuk detail wat je voorin je foto kunt laten uitkomen.
  2. Wissel van standpunt. Neem niet elke foto vanuit jouw ooghoogte. Bij het fotograferen van kinderen is het bijna altijd het mooiste om op hun eigen hoogte te komen. Maar ook bij het fotograferen van gebouwen of stadsgezichten kan het een heel leuk beeld geven als je door je knieën zakt. Gebouwen en mensen komen er allemaal voornamer door over. Probeer ook eens je camera een stuk boven je hoofd te houden of klim op een muurtje.
  3. Let op de zon. Als je portretten maakt, is felle zon nooit mooi. Als de zon recht in het gezicht van je model schijnt, willen mensen hun zonnebril niet afdoen of krijg je dichtgeknepen ogen. Laat je de zon van de zijkant komen zorgt dat voor harde schaduwen op het gezicht. Veel mooier is om even een schaduwplekje te zoeken. Een (palm)boom kan al voldoende zijn. De schaduw geeft een mooi zacht licht af op het gezicht. Probeer het eens. Lukt het niet om het zonlicht te vermijden, laat je flitser dan een heel klein beetje inflitsen op het gezicht.
  4. Stel je camera in op de hoogste beeldkwaliteit. Dat zorgt er el voor dat je minder fotos op je geheugenkaartje kwijt kan, maar zorg dan liever voor een paar extra kaartjes. Als je in zo hoog mogelijke resolutie fotografeert, kun je later beter een oninteressant deel van de foto afsnijden zonder dat je de afname in kwalititeit (korrelig beeld) opmerkt.
  5. Koop een reserve batterij. Niets is vervelender als je net tijdens een geweldige excursie tegen een lege batterij aanloopt!
katja mali portretfotograaf amstelveen

katja mali portretfotograaf amstelveen

Katja Mali: Het is mijn doel om mensen gelukkig te maken met de beelden die ik van ze maak. Maak mensen niet mooier, maar laat ze zichzelf zien zoals ze werkelijk zijn. Wat klanten zeggen is, dat het mij goed lukt om hen op hun gemak te stellen. Met een ongedwongen en ontspannen foto als resultaat.”

Meer informatie over Katja en haar werk: http://www.katjamali.nl/

 

1 reactie

Pingback: Vrolijk je foto's op met Eva Mouton Pix - Damespraatjes

Reageer ook