fb
Damespraatjes Damespraatjes

Anna: ‘De nieuwe vriendin van mijn ex is vreselijk jaloers op ons contact’

Anderhalf jaar geleden gingen Anna en haar toenmalige man Manfred uit elkaar. Vijftien jaar waren ze samen, kregen twee kinderen, maar besloten hun eigen weg te gaan. “Natuurlijk is dat verdrietig, maar het was wat het was en samen kwamen we er uiteindelijk goed uit. Manfred had vrij snel een nieuwe vriendin die het vreselijk vindt dat hij en ik zo’n goed contact hebben.” Tara doet er werkelijk alles aan om Manfred bij Anna vandaan te houden. “En ik ben zo bang dat het haar nog gaat lukken ook.”

Ruim twee jaar geleden kwam het hoge woord bij Anna eruit: ze wilde niet meer verder met Manfred. “Ik was er al veel langer mee bezig, maar woog continu de voor- en nadelen van onze relatie af. Ik voelde me opgesloten, had het idee dat ik stikte en ik wist niet waar dat gevoel vandaan kwam.” Lang stopte Anna het gevoel weg en leefde op de automatische piloot. Dat ging een tijdje goed, maar uiteindelijk liep ze tegen de muren op. “Manfred en ik zijn nooit goede praters geweest, dus we zwegen. En hij had heus ook in de gaten dat het niet meer lekker liep tussen ons.”

Niet meer met elkaar naar bed

In bed bleef het stil, ze hadden nauwelijks seks meer. En als Manfred initiatief nam, stond Anna niet te springen. “Weet je, ik vond hem niet meer aantrekkelijk. Ik zag hem meer als mijn broer maar niet als een sexy man. Hij wond me niet meer op.” Een teken aan de wand vond Anna. Haar beste vriendin nam ze in vertrouwen en zij raadde Anna aan professionele hulp te zoeken. Dat deed ze; door gesprekken met een therapeut werd haar duidelijk dat de koek op was en ze klaar was voor een volgend level in haar leven, eentje zonder Manfred.

Je mag hem hebben

Een jaar lang blijven Manfred en Anna bij elkaar om rustig af te bouwen en ervoor te zorgen dat ze goed uit elkaar gaan, ook voor hun dochter en zoon. “Dat ging fantastisch. Eigenlijk waren we allebei ook een soort van opgelucht dat de kogel door de kerk was en het was beter dan ooit. Bijna twijfelden we aan ons besluit.” Anna vindt een appartement en Manfred blijft in het huis wonen. De kinderen zijn de ene week bij Manfred, de andere bij Anna. “Het gaat harmonieus en het contact met mijn ex is beter dan ooit. Zo fijn.” Dat verandert als Manfred Tara ontmoet, een veel jongere vrouw. Jaloers is Anna niet, in tegendeel. “Meid,” denk ik vaak, “je mag hem hebben.”

Liever niet meer appen

Wat haar wel zorgen baart is dat Tara stik jaloers is op het contact dat Anna en Manfred hebben. “Ineens hangen we zomaar een half uur aan de telefoon en hebben we de grootste lol samen. Dat is heerlijk en bevrijdend.” Daarover denkt Tara anders; zij ziet het als een bedreiging en is bang dat Manfred terugkeert naar zijn ex. “Het is nu zo erg dat Manfred mij alleen belt als zij niet thuis is en hij heeft me gevraagd mij niet meer te appen omdat zij het niet trekt. Ik vind het volslagen idioot want ik wil hem helemaal niet terug. Ik ben heel gelukkig als single mom, heb zo nu en dan leuke dates, maar geniet vooral van mijn vrijheid.

Schaduwkant

Het gedrag van Tara zorgt voor een schaduwkant want ik ben zo bang dat Manfred zich laat leiden door haar en dat zou betekenen dat ons contact heel summier wordt en alleen over de kinderen zal gaan. Ik moet daaraan niet denken, want ondanks dat we geen lovers meer zijn, is hij wel mijn maatje. Eentje met wie ik een verleden en twee prachtige kinderen deel. Ik maak me grote zorgen en vind het een slecht signaal naar onze kinderen toe. Ik weet echt even niet wat ik moet doen en wat wijsheid is.”

Herken jij je in het verhaal van Anna? Ben je gescheiden en heb je te maken met jaloerse nieuwe vriendin van je ex? Hoe ga je daarmee om? Praat met ons mee in de comments.

Foto door cottonbro studio via Pexels

Michelle kan geen nee zeggen tegen mannen: ‘Veel wisselende contacten’

kan geen nee zeggen tegen mannen

Tot haar veertigste was Michelle een hardwerkende vrouw, onopvallend en dienend. Haar vriendinnenkring was wat saai, maar dat was logisch want erg sprankelend was ze zelf ook niet. Tot twee jaar terug: Michelle gooide het roer radicaal om. Ging sporten, lette op haar voeding en viel vijftien kilo af. Ze wentelt zich in de aandacht die ze van mannen krijgt, en gaat regelmatig met ze naar bed. “Soms wil ik dat niet, maar vind ik het zo kinderachtig zo’n man af te wijzen en doe ik het toch….. Verder lezen

1 reactie

Joris -

Je ex moet gewoon even wat ballen kweken en z’n huidige vriendin vertellen dat hij zich niet laat vertellen hoe, wat, waar en met wie hij waarover via welk kanaal dan ook wel of geen contact heeft. Wat een slappe hap, zeg, alleen bellen als ze weg is en niet appen want dan wordt ze boos… Koekoek.

Reageer ook