fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wietske: “Ik voel me voor het blok gezet door vraag in ongevraagde groeps whatsapp”

vriendenklusdag

De komst van Whatsapp heeft het leven wat betreft het op een makkelijke manier contact hebben met anderen een stuk leuker en eenvoudiger gemaakt. Maar niet zelden zorgt het ook voor veel ongemak en wrevel. Daar weet Wietske alles van. “Ik ben echt zo voor het blok gezet, heel onaangenaam.”

Nog steeds weet Wietske niet zo goed wat ze er mee aan moet. “Het is al jaren geleden dat ik Carina heb gesproken. We zijn een periode heel close geweest maar op een gegeven moment verwaterde onze vriendschap. Eigenlijk zonder reden, het bloedde gewoon dood. Een hekel aan elkaar hebben we niet, maar kennelijk was het op tussen ons.” Jammer maar kan gebeuren, vindt Wietske, mensen komen en gaan immers in je leven. Het was lang geleden dat Wietske aan Carina dacht, totdat ze opeens een berichtje kreeg.

Help je ons mee op de Vriendenklusdag?

Ineens zat Wietske in een groepsapp van Carina. Daarin appte ze dat ze gaat verhuizen en dat zij en haar gezin het super leuk zouden vinden als Wietske en haar man Leon een dagje komen meehelpen op een Vriendenklusdag. “Lieve vrienden, het is bijna zover dat we gaan verkassen naar ons droomhuis. Voordat het zover is moet er nog het een en ander gebeuren. Het lijkt ons heel leuk om dat met onze vrienden te doen en nodigen jullie graag uit om ons volgende week zaterdag te komen helpen. Wij zorgen voor koffie en broodjes. We beginnen om 8 uur en werken tot ca 17 uur door en dan kunnen we samen een biertje drinken? Liefs van Tim en Carina”.

Geen zin om te klussen

Toen Wietske het appje las, kreeg ze het Spaans benauwd. “Weet je wat het is, ik heb helemaal geen zin om te klussen bij Carina. Ik heb al jaren geen contact meer met haar en zie niet in waarom ik haar nu opeens zou gaan helpen. Leon zei gelijk: ‘ik ga dat dus niet doen’ en vervolgens appte hij in de groepsapp dat hij niet van de partij is op de Vriendenklusdag en verliet de appsgroep. Ik heb nog niet gereageerd en het ligt als een blok op mijn maag.”

Kan ik de appgroep verlaten?

Sowieso vindt Wietske het super irritant dat Carina haar in de groepsapp heeft geplaatst. “Als ik de groep verlaat, ziet iedereen dat gelijk. Als ik zeg dat ik verhinderd ben, lezen de anderen dat ook. Ik vind dat gênant. Het liefst zou ik de groepsapp verlaten net zoals Leon maar dat durf ik dan weer niet zo goed. En weet je wat het helemaal ingewikkeld maakt? Tien jaar geleden hielp Carina mij en Leon wel met de verbouwing, sterker ze stond als eerste op de stoep.” Maar ja, dat was tien jaar geleden en er is veel gebeurd sindsdien. Al verschillende keren stelde Wietske een berichtje op, maar steeds weer wiste ze het . “Ik wil eigenlijk geen smoes verzinnen waarom ik niet kan. Ik ben altijd open en eerlijk en houd niet van liegen.”

Sorry, ik heb geen zin

Wat dan? Moet Wietske zich tegen haar zin in in haar kluskleding hijsen en aan de slag gaan? “No way! Dat ga ik gewoon echt niet doen. Liegen wil ik niet en iets tegen mijn zin in doen ook niet. Ik heb me een paar jaar geleden voorgenomen dat ik nooit meer iets doe waarin ik geen zin heb of waar ik niet achter sta. Maar ik vind het ook erg lastig om te zeggen: ‘Sorry Carina, maar ik heb geen zin om bij jou en Tim te komen klussen, ik heb wel iets anders te doen?’ Dat kan ik toch niet maken. Leon vindt van wel. Wat kan mij het nou schelen, ik heb Carina al tien jaar niet meer gezien. Mis je niks aan, zegt Leon dan.”

Anderen zijn wél enthousiast

Zo simpel als Leon het schetst, ligt het niet. “Ik ben van nature een pleaser, wil graag aardig worden gevonden, maar zoals Carina het nu heeft aangepakt, raakt me. Voor mijn gevoel kom ik niet onder de  Vriendenklusdag uit terwijl ik er niet heen wil. Anderzijds vind het ik het vervelend omdat Carina mij wel enorm heeft geholpen tien jaar geleden.” De tijd dringt en Wietske heeft nog steeds niet gereageerd terwijl de ene vriend na de andere vriendin enthousiast reageert op de klusdag. “Ik moet de knoop doorhakken maar ik weet echt niet wat ik moet doen en hoe ik het netjes kan afwimpelen zonder de talk of the groepsapp te zijn.”

Smoes verzinnen voor vriendenklusdag?

Hoe pak jij dit aan? Duidelijke taal en zeggen dat je niet komt op de vriendenklusdag? Een smoes verzinnen? De appgroep verlaten? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Rene Asmussen via Pexels

Denise heeft een geheim voor haar vriend: ‘Ik durf het niet te vertellen, maar het zal het binnenkort toch moeten’

na zes maanden weer zwanger

Ze had er wel over gehoord dat ze na de bevalling snel weer zwanger kon worden, maar dacht: dat gebeurt mij niet. “Dus wel. Baby Felix is zes maanden en ik ben weer zwanger. Terwijl mijn vriend Damian en ik het maar een keer met elkaar hebben gedaan na de bevalling. Op aandringen van mij omdat ik er zo’n zin in had…. VERDER LEZEN

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Petra van Dorp -

Dit is een oud verhaal dus die mensen zijn al lang en breed verhuisd… maar ik hoop dat de dame uit dit verhaal in de tussentijd een ruggengraat en wat eigenwaarde heeft gekweekt want je gaat natuurlijk niet spontaan een hele dag meehelpen klussen in een huis van ‘vrienden’ die je al tien jaar niet meer gezien of nauwelijks gesproken hebt. Het is inderdaad super irritant dat je zomaar aan een whatsapp groep wordt toegevoegd maar dat is hun risico. Ik ken het gevoel van graag willen pleasen maar kom op zeg, dit is toch overduidelijk een poging van die lui om zoveel mogelijk gratis klus- en verhuishulp te versieren, anders gooien ze geen mensen van tien jaar terug in een groepje. Niet geschoten is altijd mis. Gewoon uit de groep stappen. Ze zullen je echt niet achterna komen om te vragen waarom niet. En mochten ze dat onverwachts toch wel doen, dan zeg je gewoon “Ik kan die dag niet”. Klaar.

Erwin -

Je kan meer dingen doen, maar in dit geval lijken er 2 het meest voor de hand liggend. 1 je zegt niets, dempt de groep meldingen en archiveert de chat, 2 je verlaat de groepsapp.

Ik heb meldingen van groepen uit staan, dus als iemand wat tegen mij zegt, reageer ik niet totdat ik het echt lees. Daarnaast, als ik een chat archiveer, zie ik ook niet dat er nieuwe meldingen zijn, dus maak ik mij ook niet druk over het gesprek. Als mensen mij erop aanspreken dat ik niets zeg, meld ik dat groepchats altijd gedempt en verborgen zijn.

Als je een groepsapp verlaat, komt dat niet meer groot in beeld. Kijk maar naar het moment dat je man de chat had verlaten. Komt niet in beeld.
Je ziet het hij de instellingen en vervolgens bij de deelnemers. Helemaal onderaan zie je oud-deelnemers.
Misschien zitten er wel meer mensen tussen dan alleen je man…

Succes

Fiene -

Als je nou slim was geweest had je gezegd had je na het bericht van jouw man gezegd daar sluit ik mij helemaal bij aan sorry Carina.
En met Sorry Carina, maar ik heb geen zin om bij jou en Tim te komen klussen, ik heb wel iets anders te doen? Was het meteen duidelijk geweest wat ze van jou had kunnen verwachten.
Dit is volgens mij weer een Berichtje van een tijd terug dus blijkbaar hebben E het opnieuw naar je gestuurd. Of een simpele hoi! Ik kom niet op die dag want heb al plannen had ook al goed geweest.

Reageer ook