fb
Damespraatjes Damespraatjes

Denise heeft een geheim voor haar vriend: ‘Ik durf het niet te vertellen, maar het zal het binnenkort toch moeten’

Ze had er wel over gehoord dat ze na de bevalling snel weer zwanger kon worden, maar dacht: dat gebeurt mij niet. “Dus wel. Baby Felix is zes maanden en ik ben weer zwanger. Terwijl mijn vriend Damian en ik het maar een keer met elkaar hebben gedaan na de bevalling. Op aandringen van mij omdat ik er zo’n zin in had.”

Ja Denise kent de verhalen van net bevallen vriendinnen die niet er niet aan moeten denken. Met haar beste vriendin Roos bespreekt ze alles. “Toen Roos net moeder was geworden stond haar vriend te popelen om met haar te vrijen. Roos moest er niets van hebben. Ze was nog aan het bijkomen van de loeizware bevalling, ze moest wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling en het laatste waar ze zin in had, was een feestje tussen de lakens.” Door de ervaring van Roos, dacht Denise dat het haar ook zo zou vergaan. Maar geen enkele bevalling is hetzelfde weet ze nu.

Kriegelig van zijn bezorgdheid

“Ik had een super makkelijke bevalling. Toen ik in de gaten had dat de weeën waren begonnen, constateerde de verloskundige dat ik al zes centimeter ontsluiting had. Voor ik het wist, had ik een paar uur later Felix in mijn armen. Ik was de koning te rijk.” Haar vriend Damian is zichtbaar onder de indruk van alles dat komt kijken bij het ter wereld zetten een kindje. De kraamweek erna heeft hij vrij genomen om bij zijn gezin te zijn. Dat de kraamhulp er dan ook is, vindt hij fijn. “Damian behandelde me als een prinses na de bevalling. Ik mocht nog geen kopje wegbrengen, hij was overbezorgd. Aan een kant hartstikke fijn natuurlijk, maar ik werd er soms een beetje kriegelig van.”

Zin om te vrijen

Denise mist Damian, de man die hij was voor dat ze ouder van Felix werden. “Als vader vond ik hem aandoenlijk en heel doortastend, maar mijn man, lover was ik kwijt. Al snel na de bevalling kreeg ik weer zin. Toen ik Damian probeerde te verleiden was hij vreselijk verontwaardigd. Hoe haalde ik het in mijn hoofd? Nu al vrijen terwijl er twee weken geleden een baby uitkroop? Hij kon het niet. Hij kon mijn lichaam nog niet los zien van Felix. Ik had het kunnen weten want tijdens mijn zwangerschap stond hij er ook niet om te trappelen, terwijl ik zo vaak zo’n zin had.”

Geen oog meer voor haar

Het gebrek aan intimiteit met Damian, zorgt ervoor dat ze humeurig wordt en dat heeft zijn weerslag op Felix, die steeds vaker en langer huilt. Damian maakt zich daar zorgen over en is alleen nog maar druk met de baby en heeft nauwelijks oog voor Denise. “Ik was zo teleurgesteld. Ik dacht: ‘als ik dit allemaal had geweten…’ Maar dat is onzin, want ik ben zo blij met Felix, maar met de komst van mijn kleine schatje, verdween mijn grote schat.” Dat de bom op een goede dag ontploft, verbaasde Denise niet. “Damian wilde er niet over praten, terwijl het mij zo hoog zat. Ik heb een ruzie geforceerd die er flink inhakte maar wel tot goedmaak-vrijen leidde.”

O nee! Weer zwanger?!

Van plan om tussen de lakens te belanden was Damian niet, maar Denise wist hem na de uitbarsting te verleiden. “Ik vond het heerlijk hem  te voelen. We waren weer lovers en dat was zo fijn. Daarna hield Damian  afstand terwijl ik bleef hunkeren naar zijn liefde en aandacht.” Groot is de schrik als Denise ontdekt dat ze weer zwanger is. “Ik was al snel na de bevalling ongesteld en heb een heel regelmatige cyclus. En opeens bleef mijn menstruatie uit. Kan gebeuren, dacht ik, maar ik werd wat nerveus. Ik haalde een zwangerschapstest en ja, hoor, bingo. Ik ben voor de tweede keer zwanger. Felix is nu ruim zes maanden en de volgende zit in mijn buik.”

Houd je commentaar maar voor je

De ontdekking zwanger te zijn, maakt Denise bloednerveus. Ze weet niet met wie ze dit kan delen. “Mensen hebben gelijk hun opmerkingen klaar en daarop zit ik helemaal niet te wachten. Ik heb geen zin in al die goedbedoelde adviezen, flauwe opmerkingen en gesmoes achter mijn rug. Gaat natuurlijk gebeuren. Ik loop nu al even rond met de wetenschap dat ik in verwachting ben maar weet gewoon niet hoe ik het Damian moet vertellen. Hij vindt zijn leven sinds de komst van Felix al enorm zwaar, laat staan dat er nog een kleine bijkomt.”

Voor spijt is het te laat

Misschien niet helemaal eerlijk, maar ze had Damian niet verteld dat de kans dat ze zwanger zou kunnen worden zo vlak na de bevalling groot was. “Dan had hij dat nooit gedaan. Ik weet nu al dat hij me dat gaat kwalijk nemen en dat snap ik heel goed. Achteraf heb ik daar wel een beetje spijt van, maar dat is nu te laat. En geen haar op mijn hoofd die eraan denkt het kindje weg te laten halen. Dat gaat gewoon niet gebeuren.” Al een tijdje verzamelt Denise moed om het gesprek met Damian aan te gaan. Telkens als ze erover wil beginnen, gebeurt er wat waardoor ze erover zwijgt. “Ik heb geen idee hoe ik het moet aanpakken. Ik word er zo zenuwachtig van.”

Wat raad jij Denise aan? Snap je dat ze het moeilijk vindt dit aan Damian te vertellen? Hoe zou jij het aanpakken? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Jennifer (32): ‘Ik vind mijn schoonvader lekkerder dan zijn zoon’

vreemdgaan schoonvader

Op één vriendin na, is geen mens die het weet. Want Jennifer (32) praat er met niemand over, terwijl ze het eigenlijk van de daken wil schreeuwen: ze is intiem geweest met haar schoonvader. Vindt hem leuker dan zijn zoon. “Het is te bizar woorden en ik weet me echt geen raad.”

De eerste keer dat zij Mart, de vader van haar vriend Raoul, zag, kreeg ze een schok. Waarschijnlijk heeft ze met open mond naar hem gekeken, denkt ze achteraf. “Ik stamelde mijn naam en hield zijn hand te lang vast. Ik had het gevoel dat hij net zo geraakt was als ik. Zijn heldere, blauwe ogen keken mij indringend aan. Hij sprak mijn naam prachtig uit. Djenniferrr. Ik smolt.”

Lees verder

4 reacties

Bianca -

De beste man is toch zeker volwassen en weet dat dit altijd een optie is als je het onveilig doet? Jullie zijn hier beiden verantwoordelijk voor en het zou wel heel onredelijk zijn als hij je dit kwalijk neemt. Daarnaast zou dat ook een totaal nutteloze reactie zijn. Het is nu eenmaal zo dan kun je er maar beter van genieten en het kindje met liefde en open armen verwelkomen. Oordelen en smoezen doen mensen altijd wel hoor, ook als je geen kinderen, één kind of kinderen met een groot leeftijdsverschil hebt.

Margreet -

Het is niet alleen jouw verantwoordelijkheid hoor dat je zwanger bent! Je haalt je van alles in je hoofd, lijkt me niet zo fijn voor de baby – die wil ook met blijdschap ontvangen worden. Vertel het zo snel mogelijk, hoe langer je het voor je houdt hoe meer beladen. Je kan ook iets non verbaal doen, bijv een mini t shirt met big brother voor Felix, ballonnen ophangen want blijde boodschap. Wat past bij jou?
Ik heb me laten vertellen dat het voor kinderen heel leuk kan zijn als ze dicht op elkaar komen. Ik hoop voor je dat de tweede x net zo soepel gaat. Succes.

Rieneke -

Praten is the key. Jij vult nu alles al voor hem in hoe hij denkt en zou reageren. Het kan alleen nog maar mee vallen als je het verteld. Je zult merken hoe langer je wacht des te moeilijker het wordt om te vertellen. Je krijgt daardoor juist meer verwijten. Je kan ook weinig woorden gebruiken doe nog een keer een zwangerschap test en doe die in een envelop en geef het hem. Vul niet gelijk voor hem in wacht zijn reactie af en laat hem praten. Beantwoord rustig zijn vragen. Denk je echt dat hij je dit kwalijk gaat nemen? Grotere kans dat hij in shock is maar toch wel erg blij. Reageert hij wel zo zoals jij denkt geef dan aan dat je hem.snapt. Dat je achteraf daar wel een beetje spijt van hebt, maar dat is nu te laat. Je kunt de voordelen noemen van vlot kinderen op elkaar krijgen. Nu hebben ze wat aan elkaar. Verder het is jouw gezin en trek niets aan van buitenstaanders die negatief reageren of smoesen. Die zijn je niet waard!

Joris -

Nooit geweten dat de kans op een zwangerschap na de bevalling groter is dan ervoor. Het goede nieuws is wel, als je kinderwens na de tweede vervuld is, nu ze dicht op elkaar zitten, ben je sneller uit de luiers. Van harte!

Reageer ook