fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Mijn dochter drinkt heel erg veel en ik maak me zorgen. Wat kan ik doen?

“Mijn dochter van 24 drinkt heel erg veel en vaak alcohol. Ze woont sinds kort weer bij ons thuis en nu valt me op dat ze zeker elke week dronken is. Als ik het tegen haar zeg, wordt ze boos. Wat kan ik doen? Ik maak me heel erg veel zorgen!”

Wat vervelend dat je je zoveel zorgen over je dochter maakt. Helemaal niet gek hoor, dat doen veel ouders. De één ligt nachten wakker omdat er een fout vriendje in het spel is, de ander piekert over het drankgebruik van zijn/haar kind.

Terug naar je vraag: wat kan je doen? Op dit moment heb ik te weinig inzicht in het probleem, dus kan ik je helaas geen concreet antwoord geven. Wat ik je wel kan aanraden is om nogmaals met haar te bespreken dat je je zorgen maakt over haar drankgebruik. Probeer het gesprek niet beschuldigend in te gaan, maar houd het bij jezelf. Spreek je eigen zorgen uit en leg je dochter geen dingen op. Wanneer jij het gesprek open ingaat is de kans groter dat ze wat meer over haar drinken zal vertellen. Als er écht een probleem is, moet ze zich veilig bij je voelen. Dat doe je alleen op deze manier.

Mocht je graag (anoniem) met iemand willen praten, bel dan eens de Roken, Alcohol & Drugs info lijn, op 0900-1995. Ook zijn er op internet meerdere chats te vinden waar je online met een hulpverlener kan praten, bijvoorbeeld de Drugs info chat. Op deze manier kan je wat meer over het probleem vertellen en kunnen zij je beter adviseren. Verder is het natuurlijk ook heel fijn om even je verhaal kwijt te kunnen.

Ik wens je heel veel succes toe!

Lees hier vragen die Vera al eerder beantwoordde!

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook