fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Ik word gepest op mijn werk. Hoe laat ik het stoppen?

Sinds vier maanden heb ik een nieuwe baan. Hier was ik heel blij mee, vooral aangezien ik ruim twee jaar zonder werk heb gezeten. Jammer genoeg is mijn blijdschap snel verdwenen, ik word namelijk heel erg gepest op mijn werk. Ze maken grapjes dat ik stink (deo op mijn bureau zetten als ik weg ben) en plagen me met mijn lunch (ik neem vaak leftovers mee van de avond ervoor). Het is heel flauw en ontneemt me mijn werkplezier. Hoe zorg ik dat het stopt?

Jeetje, wat vervelend. En wat je zelf ook zegt: het is heel erg flauw! Op je werk moet je je veilig en gewaardeerd voelen. Hier past pesten op geen enkele manier bij. Als ik lees wat jouw collega’s doen, zie ik dat het geen plagen of grapjes maken meer is. Tegen pesten moet je snel en hard optreden, dat is de enige manier om het te laten stoppen.

Lees ook: Sandra neemt een belangrijke beslissing!

Om te beginnen kan je eens tegen je collega’s zeggen dat je het niet leuk vindt. Zeg bijvoorbeeld: “Jullie kinderachtige gepest is NIET leuk en het heeft geen enkel doel. Als je vindt dat ik stink, moeten jullie het in mijn gezicht zeggen. Ook gaat het jullie geen ruk aan wat ik als lunch eet. Kappen dus”. Om dit te zeggen moet je even moed verzamelen. Oefen het thuis alvast, dan komt het er nog krachtiger uit wanneer je het op kantoor uitspreekt.

Wat misschien ook fijn is, is om even te praten met een collega die wel vriendelijk tegen je is. Zo heb je een maatje die het voor jou kan opnemen.

Werkt dit niet? Ga dan met de Human Resources Manager of je leidingevende praten. Zoals ik al zei, kan pesten écht niet. De meeste bedrijven weten dit als geen ander. Een nare sfeer op de werkvloer leidt tot mindere werkprestaties en dus hebben ook zij er veel baat bij om dit op te lossen.

Ik wens je heel veel succes. Houd je kop op en je rug recht, zo ga jij hier zeker doorheen komen!

Lees ook: Mijn man heeft ernstige erectieproblemen en ik ben er klaar mee. Wat kan ik doen?

erectieproblemen-stock-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook