fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Mijn man heeft ernstige erectieproblemen en ik ben er klaar mee. Wat kan ik doen?

Mijn man heeft sinds vijf jaar ernstige erectieproblemen en we zijn al zeker vier jaar niet meer intiem geweest. Ik voel nog steeds veel liefde voor hem, maar merk wel dat ik op romantisch gebied helemaal op hem uitgekeken ben. Ik ben 49 jaar oud en heb nog wél behoefte aan intimiteit. Uit elkaar gaan is voor mij geen optie, maar dit houd ik ook niet veel langer meer vol. Wat moet ik doen?!

Problemen tussen de lakens zijn erg vervelend en vaak lastig aan te kaarten. Wat dapper dat je mij een mail durft te sturen! Het is goed dat je op zoek gaat naar hulp, vooral omdat je aangeeft niet te willen scheiden.

Ik ben blij om te lezen dat jij graag wat aan jullie problemen wil doen. Veel vrouwen leggen zich er bij neer of gaan het buitenshuis zoeken. Dat is natuurlijk niet verboden, maar het is zeker een stuk ‘makkelijker’ dan het probleem samen aangaan.

Mijn advies: bespreek met je man dat je er samen met hem voor wil gaan. Laat hem (of doe het samen) een bezoek brengen aan de huisarts, zodat er bepaald kan worden waar het probleem vandaan komt. Er zijn diverse oorzaken voor erectieproblemen, het kan zowel een fysieke als een psychische oorzaak hebben.

Hebben jullie dit (al) geprobeerd en werkt dit niet? Ga dan samen op zoek naar andere manieren van intimiteit, waarbij penetratie niet zo’n grote rol speelt. Er zijn genoeg andere manieren om samen te genieten! Wist je bijvoorbeeld dat mensen met een dwarslaesie wél kunnen klaarkomen? Dit is één van de dingen die aantoont dat genieten van seks grotendeels een psychisch proces is. Het vergt wat oefening, maar als jullie samen (of eventueel samen met een seksuoloog) het avontuur aangaan, heb ik er groot vertrouwen in dat het goed komt. Kijk ook eens dit filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=zaNQuWXfR6g

Heel veel succes!

Lees hier de vragen die Vera eerder al beantwoordde! 

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Reageer ook