fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra dompelt zich onder in wellness en neemt een belangrijke beslissing

Zal ik het wel of zal ik het niet doen? Al wekenlang gaat die vraag door mijn hoofd. Er zijn mensen die me ronduit adviseren om het vooral niet te doen. Anderen zeggen “go for it girl!”. Ik kan de beslissing niet voor me uit blijven schuiven, want ik moet me deze week definitief inschrijven. Tijd om de zaken eens goed op een rij te zetten en een besluit te nemen. Ga ik wel of niet de New York marathon lopen in november 2019? Ik vond een geweldige plek om mij te bezinnen op die vraag!

Wat een geweldige kans!

Stel je krijgt de vraag: wie neem je mee als je een weekend naar een super luxe hotel mag, waar je heerlijk kunt eten én drinken, gebruik kunt maken van diverse wellness faciliteiten en het is bij een kasteel midden in de natuur? De meeste mensen zullen hun partner, een vriendin of één van de kinderen meenemen. Ik kreeg die vraag vanuit Bilderberg Hotels. Of ik daadwerkelijk een weekend wilde doorbrengen in zo’n luxe hotel zoals hierboven omschreven,  zodat ik mijn ervaringen kan delen op Damespraatjes en de WinterWeken van Bilderberg onder de aandacht kan brengen? Nou, ik besloot om lekker helemaal alleen te gaan. Omdat ik tijdens dat weekend kan uitrusten van de drukke decembermaand, maar ook vooruit kan kijken naar komend jaar, waarbij ik mijn beslissing over de marathon wil nemen. Hoe geweldig is het als je zo’n kans krijgt? Ik pakte ‘m met beide handen aan en bezocht het hotel.

Hier wil ik wel een weekendje doorbrengen. Wat een prachtige omgeving!

Hier wil ik wel een weekendje doorbrengen. Wat een prachtige omgeving!

Lees ook: de WinterWeken van Bilderberg

Kasteel Vaalsbroek, ik waan me in het buitenland

Onderweg bekruipt me een heerlijk vakantiegevoel en ik waan me zelfs in het buitenland als ik het landschap zie veranderen en door de heuvels rijd. Na iets meer dan twee uur rijden kom ik aan bij het hotel. De plek waar ik mag logeren is Kasteel Vaalsbroek in Zuid-Limburg. Wauw! Wat ziet dat kasteel er mooi uit. Na het inchecken zet ik mijn spullen op mijn kamer (en zie dat er lekker een cadeautje voor me is klaargezet, een heerlijk Limburgs brood en stroop) en maak daarna mijn eerste Facebook live post vanuit het kasteel. Misschien vinden jullie het leuk om de post te zien? Dat kan via dit linkje.

slaapkamer-vaals

Kan niet wachten om in dit heerlijke bed te duiken! Maar eerst nog heel veel leuke dingen doen :-).

Socializen in de bar. I love it!

Eén van de voordelen van alleen op reis gaan is dat je veel sneller in contact komt met andere mensen. Ik hou daar van! Op mijn fietsreis van Hilversum naar Rome afgelopen zomer heb ik 17 verschillende hotels in mijn eentje aangedaan en over de ontmoetingen in die hotels zou ik al een boek kunnen schrijven, haha! Nadat ik van twee zeer grappige lakeien een mooie rondleiding door het kasteel heb gehad, begeef ik me in mijn eentje naar de bar/bistro om de biertjes van de tap te testen en de sfeer te ervaren die er in de bar hangt. Ik raak onmiddellijk in gesprek met een vrouw die daar met haar zoon, schoondochter en kleinkinderen vakantie aan het vieren is. Ze zijn er al voor de derde keer! Met hun heb ik ook mijn marathon overwegingen besproken. Of het door het biertje of door de gezellige sfeer komt, ik weet het niet, maar ga er steeds meer in geloven dat ik die marathon gewoon ga lopen!

Benieuwd of ik hier leuke mensen ga ontmoeten. Eerst maar een glas water, voordat ik aan het bier ga :-).

Eerst even een glas water voordat ik aan het bier ga!

Nieuwsgierig naar Bilderberg Kasteel Vaalsbroek?

In mijn eentje dineren, laat het eten maar komen!

Ik neem afscheid van die leuke familie, zij blijven in de bar/bistro eten. Via een binnendoor verbinding kom ik in Restaurant In de Oude Watermolen waar voor mij een tafel is gereserveerd. Ik kijk erg uit naar dit diner omdat er gekookt wordt met verse, biologische lokale producten. Speciaal voor mij is er een vegetarisch driegangendiner samengesteld door chefkok Robert Levels. Met daarbij onder andere wijnen van Sint Martinus, de wijnboerderij die op loopafstand ligt (en die je kunt bezoeken). De lekkerste wijn die ik die avond gedronken heb was Us Parelke uit 2016. Mmmmm! De wijnen werden steeds, net als het eten, door de obers geserveerd met mooie verhalen. Daardoor heeft het in mijn eentje eten in het restaurant ook geen moment vervelend of eenzaam aangevoeld.

Zelf eet ik geen vlees en ben geen kenner op dat gebied. Volgens iemand die er wel verstand van heeft spreekt het ‘Limburgs Menu’ boekdelen, waar vlees van het Mergellandschaap en het Livar-varken deel van uitmaken.

Tijd om beslissingen te nemen!

Na een heerlijk nachtje slapen en een uitgebreid ontbijt van het buffet pak ik nog een kop koffie en neem mijn programma voor vandaag door. En ik zal een beslissing moeten nemen over die marathon. Na dat biertje van gisteravond was ik heel positief en zag het wel zitten. Ik besluit me eerst maar eens te gaan onderdompelen in de wellness en mijn nagels te laten lakken. Wie weet komt het antwoord vanzelf.

vaals-bar-koffie

Met een kop koffie in het kasteel mijn programma voor vandaag doornemen. Heerlijk!

Mezelf even in de watten leggen

Wie mij goed kent weet dat ik gruwelijk veel van bewegen hou. Het liefst sport ik de hele dag en op kantoor zit ik nooit heel lang achter mijn computer. Ben het type van “weinig rust in mijn kont”, haha! Het bezoeken van een Spa & Wellness Centre betekent voor mij dan ook dat ik een duik in het zwembad neem en lekker ga trainen in de fitness. Ik kon me laten masseren, een hot stone massage nemen, een peeling laten doen, maar niets van dat alles! De sauna ben ik wel ingedoken. Tot slot heb ik mijn nagels heel mooi laten lakken. En je zult het geloven of niet, bij de manicure heb ik mijn beslissing genomen over de New York marathon in november.

Kan hier echt van genieten. Mijn nagels in Big Apple Red laten lakken!

Kan hier echt van genieten! Mijn nagels in Big Apple Red laten lakken!

Big Apple Red

De manicure werkt met OPI producten en samen kiezen we een kleurtje uit waarmee mijn nagels gelakt gaan worden. Ik vind de rode kleur verreweg het mooist. De manicure leest de naam van de nagellak voor: “Big Apple Red”. We beginnen allebei heel hard te lachen, the Big Apple, de bijnaam voor New York! Is dit een teken dat ik ga hardlopen in New York? Het kan toch niet waar zijn dat de naam van je nagellak de doorslag gaat geven of je wel of niet de marathon gaat lopen? Ik durf het eerlijk gezegd niet met droge ogen op een verjaardag te vertellen hoe mijn uiteindelijke beslissing tot stand is gekomen. Maar toch trekt er een gevoel door me heen dat ik het gewoon ga doen! Misschien omdat ik zo lekker ben uitgerust in het hotel en even helemaal weg ben uit mijn dagelijkse leven. Maar ik weet het gewoon zeker; ik ga er voor! En ga vanaf 21 januari dagelijks een blog schrijven over mijn weg naar New York.

De WinterWeken bij Bilderberg

In de maanden januari, februari en maart kan je bij Bilderberg genieten van drie dagen ontspanning, inclusief een culinair driegangendiner op de dag van aankomst en een uitgebreid ontbijtbuffet. Dit kan vanaf € 89,00 per persoon. Tijdens jouw verblijf ontvang je een Wintercheque t.w.v. € 25 die jij kunt uitgeven aan bijvoorbeeld een goede fles wijn, een lekkere lunch of late check-out. De keuze is aan jou. Ik heb mijn nagels er voor laten doen (met alle gevolgen van dien :-)). De cheque is vrij te besteden in het restaurant, bij de bar of het Wellness Centre tijdens jouw verblijf in het hotel. Het Bilderberg WinterWeken arrangement loopt tot 31 maart 2019.

Zo maak je gebruik van de Bilderberg WinterWeken actie

Mocht je gebruik maken van dit WinterWeken aanbod van Bilderberg, dan wens ik je alvast super veel plezier toe! Laat je ons dan weten hoe het was bij de comments onder dit artikel? Vinden we heel leuk!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook