fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voor het eerst op jezelf: zo kun je de kosten een beetje drukken

kosten-drukken

Tof dat je op jezelf gaat wonen. Je ouders zijn natuurlijk hartstikke aardig, maar op een gegeven moment is het gewoon goed om op eigen benen te gaan staan. Natuurlijk blijf je welkom en dat is nog handig ook. Je kunt immers meteen je vuile was meenemen 😉 . Maar eerst genieten van het op jezelf wonen. Dat is een leuke, maar ook spannende tijd. Je moet voor jezelf zorgen, op meerdere gebieden. Daarbij kun je denken aan eten en drinken, maar ook aan het financiële plaatje. In dit artikel vind je 4 handige tips om te besparen op de kosten.

Je smartphone

Technisch gezien is de smartphone niet de eerste levensbehoefte, maar in de praktijk komt het er wel op neer. Het is de sleutel naar contact met je vriendinnen, met je (geheime) aanbidder en met je ouders. Je zult veel bellen en die kosten kunnen behoorlijk oplopen. Met een slim abonnement kun je behoorlijk op de kosten besparen.

Een Sim Only abonnement is een goede keuze. Je kunt super goedkoop bellen, berichten sturen en als er even geen wifi in de buurt is internetten met 4G-snelheid. En wat het fijne is, is dat je controle over je kosten hebt. Ook zelf kun je slim met je smartphone omgaan, door alleen te bellen als het écht nodig is.

Gezond en goedkoop eten

Je wordt er niet vrolijk van als je afrekent in de supermarkt. De prijzen zijn de laatste jaren ontzettend gestegen. Voor mensen die het niet zo breed hebben of net op zichzelf wonen is dit een vervelende kostenpost. Gelukkig kun je op verschillende manieren op de kosten van de boodschappen besparen, zonder dat je ongezond gaat eten. Kijk naar de aanbiedingen en koop producten die in het seizoen zijn. Onthoud ook dat vlees duur is, en je echt niet iedere dag vlees hoeft te eten.

Samen zullen we alles delen

In je eentje eten is duurder dan wanneer je dit met je vriendinnen of je huisgenoten doet. Ga daarom lekker samen aan tafel zitten. Het is niet alleen gezelliger, maar scheelt ook in de kosten. En nog een tip over eten en boodschappen: doe dit niet als je honger hebt. Dan is het namelijk nog lastiger om de lekkere dingen te laten staan.

Slim uitgaan

Uitgaan moet je niet te veel op besparen. Althans, niet op de tijd. Je jonge jaren krijg je namelijk nooit meer terug en als je later 50 bent, heb je er misschien spijt van dat je als jong volwassene niet wat meer hebt genoten. Met de tips die je uit dit artikel hebt gehaald, kun je al wat geld overhouden om tijdens het uitgaan te gebruiken.

Daarnaast kun je op een slimme manier uitgaan. Je kunt erop gokken dat mannen de drankjes van vrouwen te betalen. Maar als ze dit niet doen, kun je ook genoegen nemen met een goedkoper drankje. Een keer een glas water is eveneens geen probleem. En wacht anders totdat het happy hour is. Dan kun je de ‘schade’ inhalen.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook