fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vondelingenkamer van Barbara Muller voor het eerst in Nederland gebruikt

Het te vondeling leggen van een kind is verboden in Nederland. Er staat een celstraf van ruim vier jaar op en een boete van ongeveer 20.000 euro. Wat ons betreft mag daar snel verandering in komen.

Als het aan Barbara Muller ligt ook. Zij strijdt er al jaren voor de straf in deze gevallen af te schaffen. Zeker omdat er per jaar meerdere keren kinderen op straat te vondeling worden gelegd en zelfs op straat of in vuilcontainers overlijden. Het is dus ter bescherming van het kindje en in andere Europese landen wordt hier ook al heel anders mee omgegaan.

Stichting Beschermde Wieg

Eind vorige week heeft een vrouw haar pas geboren kindje overgedragen aan vrijwilligers van de stichting Beschermde Wieg in Groningen. Dit is een primeur in Nederland, waar dit nog niet eerder gebeurde. Momenteel zijn er in Nederland 4 vondelingenkamers namelijk in Papendrecht, Groningen, Middelburg en Oudenbosch. Dit jaar wordt er ook één geopend in het Isala Ziekenhuis in Zwolle.

Barbara Muller

Barbara Muller, oprichtster van de Beschermde Wieg laat via het ANP weten dat ze blij is dat de moeder ervoor gekozen heeft om de stichting in te schakelen. ”Anders had zij het kindje op straat te vondeling gelegd”, aldus Muller.

Wat vinden jullie?

Wij zijn blij dat de eerste moeder haar weg naar de Vondelingenkamer heeft weten te vinden. Wat vind jij er van? Laat het ons weten bij REAGEER OOK.

Foto: Barbaramuller.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook