fb
Damespraatjes Damespraatjes

Interview met ‘Omarm me’ schrijfster Barbara Muller

Barbara Muller, schrijfster van de Babyplanner, kwam onlangs met een nieuw boek: Omarm me. Damespraatjes sprak met Barbara over de Babyplanner, haar persoonlijke leven en haar nieuwste boek.

Over Barbara

Barbara werd in 1972 in Rotterdam geboren, maar verhuisde al snel naar Hendrik-Ido-Ambacht waar ze tot haar 22ste met haar familie woonde. Ze heeft een aantal keer samengewoond, maar ‘de ware’ zat er steeds niet tussen. Nu woont ze met vriend Ewald (wél de ware) en twee dochters in een prachtige villa in Dordrecht.

Na jarenlang als weddingplanner gewerkt te hebben vervulde Barbara verschillende leidinggevende functies bij onder andere D-reizen, Thuiszorg Rotterdam en de Raad voor de Kinderbescherming.

In 2010 komt Barbara met haar eerste boek: de Babyplanner. Barbara is schrijfster!

Babyplanner, droomuitgeverij en inspireren

“Tijdens mijn studie Bedrijfskunde en voor mijn werk heb ik veel businessplannen geschreven, schrijven deed ik altijd graag. Maar schrijfster worden? Nee, daar dacht ik nooit over na! Maar toen ik een aantal jaar geleden aan IVF behandelingen begon merkte ik dat er weinig over IVF te lezen viel. Mijn eerste behandeling mislukte door een fout van het ziekenhuis en ik was zo gefrustreerd. Tijdens de behandelingen begon ik met het schrijven aan de Babyplanner. Realistisch en rouw, maar wel met humor.”

“Het schrijven van de Babyplanner deed ik het eerste jaar naast mijn werk bij de Raad voor de Kinderbescherming, waar ik uiteindelijk ben gestopt. Destijds had ik nog geen uitgever, dus besloot mijn werk naar literair agent Paul Sebes te sturen. Paul gaf me veel feedback op mijn schrijven en ik heb mijn eerste boek vervolgens een jaar lang herschreven. Toen ik hoorde van The House of Books dat ze mijn boek wilden uitgeven was ik zo blij dat ik een nacht niet heb geslapen. Halleluja!”

“Met de Babyplanner wilde ik me niet alleen op de groep onvruchtbare mannen en vrouwen richten, maar ik wilde het veel toegankelijker maken zodat ook vrienden en familieleden het gingen begrijpen. Op deze manier heeft het boek veel mensen geïnspireerd, met sommige lezeressen heb ik zelfs nog contact. Mijn slogan is: volg je droom. Dit heb ik zelf ook gedaan. Mensen zitten met veel angst voor IVF. Angst dat het misgaat, angst om teleurgesteld te raken. Zonder angst kan liefde niet groeien. Door de Babyplanner zijn veel vrouwen geïnspireerd geraakt om IVF nog een kans te geven, ik hoor veel succesverhalen van vrouwen die mijn boek hebben gelezen en uiteindelijk toch nog zwanger raakten. Zo gaaf!”

Omarm me, vriendinnen en lijsten wegwerken

“Tijdens het schrijven van de Babyplanner wist ik al dat ik door wilde gaan met schrijven. Dat het een vervolg zou worden wist ik toen nog niet, de Babyplanner sluit dan ook heel rond af. In een vakantie dacht ik terug aan mijn werk bij de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK), hoe slecht dat allemaal ging. Veel managers bleven teveel in procedures hangen die niet goed voor het kind zijn. Ik ben bij de RvdK gaan werken met het doel de wachtlijsten weg te werken, dit is helaas niet gelukt. In Omarm me beschrijf ik mijn tijd bij de RvdK. Emotionele situaties, grappige momenten en aangrijpende gevallen; zowel zakelijk als privé”.

“Omarm me is, evenals de Babyplanner, een erg persoonlijk boek waarin ik veel over mijn familie en vrienden schrijf. Wat zij hiervan vinden? Meestal erg leuk! Tijdens het schrijven lezen ze met me mee, dus als het boek verschijnt is het niet helemaal nieuw. Soms krijg ik sms’jes van vriendinnen of mijn moeder met een reactie over het boek of over hun personage, hier kunnen we samen meestal hard om lachen. Ik heb alle namen veranderd, dit zorgt toch voor wat privacy.”

De JAN, Dushi huizen en een nieuw boek

“Graag zou ik zelf een pleegkind in huis nemen, veel kinderen zijn opzoek naar een fijn huis. Toch heb ik besloten dit niet te doen, maar me op een andere manier voor deze groep kinderen in te zetten. Een tijd geleden las ik in de JAN een artikel over Alex de Bokx, de oprichter van het eerste Dushi Huis. Het Dushi Huis biedt kinderen die thuis of in pleeggezinnen niet op hun plek zitten op een liefdevolle en persoonlijke manier onderdak. Ik was na het lezen van het artikel zo enthousiast dat ik direct contact met Alex zocht om plannen voor een Dushi Huis in Dordrecht te starten, anderhalf jaar later stond dat tweede Dushi Huis er! Via social media ben ik opzoek gegaan naar leuke spulletjes en benodigdheden, voor ik het wist was het een waanzinnig mooi huis. Verder ben ik opzoek gegaan naar Dushi Huis ouders die daar nu met de kinderen wonen. Het is prachtig om te zien dat kinderen na een zware fase in hun leven zich weer open kunnen stellen en plezier kunnen maken.”

“Naast het in goede banen leiden van het Dushi Huis ben ik momenteel ook bezig met het schrijven van een nieuw boek. Dit boek gaat over een project waar ik momenteel mee bezig ben: het Baby Huis. Het Baby Huis opent in februari 2013 haar deuren en zal hulp bieden aan vrouwen die geen mogelijkheid zien hun kindje zelf op te voeden. Kijk voor meer informatie op www.het-babyhuis.nl

Meer informatie

Wil je Barbara’s nieuwste boek ‘Omarm me’ bestellen? Bestel dit boek

Of beginnen met ‘De Babyplanner’? Bestel dit boek

Om meer te weten te komen over het Dushi Huis, ga je naar www.dushihuis.nl

Meer over Babara Muller zelf lees je op www.barbaramuller.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook