fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips voor een regenachtige dag

De lente is in zicht, en dat gaat vaak gepaard met veel zonnige dagen. Toch kan het voorkomen dat er tussen deze mooie dagen een regenachtige dag zit, en laat dat nu precies op de dag zijn dat jij vrij bent! Je buitenplannen vallen letterlijk in het water, wat nu? Geen zorgen, we hebben een paar leuke ideeën op een rijtje gezet die je door deze druilige dagen zullen slepen, en die je misschien zelfs doen vergeten dat het überhaupt regent!

Fotoboek maken

Dit is het uitgesproken moment om al die foto’s die je de afgelopen jaren hebt gemaakt, en netjes op je computer hebt opgeslagen, eens uit te zoeken en er een mooi album van te maken. Je was dit al een hele tijd van plan, maar steeds kwam het er niet van. Gebruik de regen dus om hier eens lekker voor te gaan zitten! Je kunt je foto’s op de old-school manier in een album plakken, of online een mooi fotoboek samenstellen bij PosterXXL bijvoorbeeld. Je zult jezelf dankbaar zijn wanneer je naderhand vol trots je mooie album aan iedereen kan laten zien.

Online shoppen

Regen is het perfecte excuus om online te shoppen! Want ja, je moet wat als je thuis ‘opgesloten’ zit. Je kunt er dus maar beter het beste van maken en wat leuks doen; en wat is er nu leuker dan shoppen? Bekijk de laatste trends en ga jouw favoriete webshops langs om toe te slaan. Reken maar dat je aan het eind van de dag kunt zeggen dat je een geweldige dag hebt gehad, met al die leuke nieuwe aankopen in het vooruitzicht.

Bakken

Houd je van zelfgebakken taarten, cakes, makarons etc.? Gebruik die regenachtige dag dan om zelf iets overheerlijks te bakken. Bakken is niet alleen leuk, maar zorgt er ook nog eens voor dat je hele huis heerlijk gaat ruiken, en als kers op de taart heb je een verrukkelijk eindresultaat! Vertel jij je vrienden bovendien dat jij zelf iets gebakken hebt, dan zal je waarschijnlijk ook aan gezelschap geen gebrek hebben.

DIY-project

DIY-projecten zijn helemaal hip. Het houdt je bovendien van de straat want er kan flink wat tijd in gaan zitten; en laat dat nu net de bedoeling zijn! Speur je huis af naar knutselspullen, voorwerpen waar je niks meer mee doet etc., en flans iets moois in elkaar! Mocht je geen inspiratie hebben, kijk dan eens op Pinterest, daar zal je creativiteit zeker geprikkeld worden.

Filmmarathon

Nodig je vrienden uit, maak lekkere hapjes, kies wat leuke films uit en voilà, een filmmarathon is geboren. Het is de perfecte manier om het grauwe weer buiten te vergeten en volledig op te gaan in de films die draaien in je thuisbioscoop.

Moet je, om wat voor reden dan ook, toch je warme, droge huis verlaten en de regen in, dan kunnen deze drie tips van pas komen, om er zeker van te zijn dat je stijlvol de regen kunt trotseren. Succes!

Wat doe jij meestal om jezelf op een regenachtige dag bezig te houden?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook