fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips voor als het regent op Koningsdag

Wolken, regen en nauwelijks zon deze Koningsdag. Zo luiden de voorspellingen die nu worden afgegeven voor 27 april. Vorig jaar waren de voorspellingen ook niet al te best, maar toen viel het gelukkig mee. Maar wat ga je nou doen op Koningsdag als het toch regent? Damespraatjes geeft 5 tips.

1. Poncho aan en gaan

Echte Koningsdag die-hards laten zich niet kennen en schrikken niet terug voor een beetje regen of sneeuw. Als je je goed voorbereidt kun je een hoop hebben en constateer je aan het eind van de dag dat het slechte weer toch best meeviel. Hier en daar een warm hapje en drankje en de regen kan jou niet meer raken. Trek naast een poncho ook in ieder geval waterdichte schoenen aan, want als je voeten eenmaal nat worden is het geen pretje.

2. Lekker eten en drinken in een overdekte foodhal

Wat is er nou lekkerder dan je gewoon ouderwets volstoppen op een regenachtige Koningsdag? Helemaal niks 😉 Bezoek een gezellige overdekte foodhal, zoals in de Hallen in Amsterdam, de Martkhal in Rotterdam of Mout in Hilversum.

3. Organiseer een overdekt buurtfeest

Zet massaal partytenten op en laat hier in de ochtend de kinderen hun spulletjes verkopen. De verkoop kan dan halverwege de middag worden omgetoverd tot gezellige buurtborrel. Dresscode: Oranje!

4. Bezoek een museum

Veel mensen hebben op Koningsdag plannen om iets met vrienden te ondernemen en gaan richting festivals, vrijmarkten en feestjes, ondanks het slechte weer. Musea zijn op die dagen vaak wat rustiger dan op andere vrije dagen. Pak je kans! Zeker vroeg in de ochtend. Check voordat je gaat wel even of het door jou te bezoeken museum ook daadwerkelijk open is die dag.

5. Kroegentocht door Amsterdam

Super leuk met bezoekjes aan onder andere Café Rooie Nelis met blonde Sien en zwarte Gerrit achter de bar en natuurlijk ook café Lowietje, de stamkroeg van Fledder en de Cock. Recht tegenover het Centraal Station zit Café Karpershoek, de oudste kroeg van Nederland. Dit cafe bestaat al sinds 1600.

Heb jij nog meer leuke tips voor een regenachtige Koningsdag? Laat het ons dan zeker weten!

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook