fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips om vakantiestress te voorkomen

We kijken er allemaal enorm naar uit, maar vaak levert vakantie in plaats van ontspanning een bak met vakantiestress op. Omdat we het allemaal zo perfect willen doen. Omdat we het huis schoon willen achterlaten. Want wat moet degene die post en planten doet wel niet van je denken als het een troep in huis is? En schijnbaar ga je net even lekkerder naar andere oorden als de tuin gedaan is. En er chloor in je wc zit. Vervolgens jakker je naar de vakantiebestemming. In de auto kan de stemming flink dalen door al die stress. Kinderen voelen feilloos dat er van alles onderhuids woekert en reageren daar op. Nee. Dat kan anders. Dat moet anders.

Lees ook: Ka heeft vakantiestress

Vijf tips om vakantiestress te voorkomen zodat je uitgerust en blij op weg kan.

  1. maak lijstjes en begin op tijd met de voorbereiding. Zorg dat je de spullen, zoals je medische apotheek, vast koopt en op een plek legt waar je het terug kunt vinden.
  2. ga niet gelijk na je laatste werkdag op vakantie. Zorg dat je een paar dagen nog thuis hebt om rustig aan alles bij elkaar te zoeken.
  3. bedenk van te voren wat je echt nodig hebt en wat thuis kan blijven. Zorg dat je op tijd bijvoorbeeld lenzen en medicijnen in huis hebt.
  4. als je op je vakantiebestemming bent aangekomen, ga dan niet als een malle alles tegelijk doen. Acclimatiseer eerst een dagje en ga dan rustig op pad en bedenk je dat je geen drie musea, dierentuin en winkelcentrum op een dag hoeft te bezoeken.
  5. Zorg voor ontspanning. Je kunt ook gerust een dagje lekker in je vakantieonderkomen verblijven en lekker lezen of iets anders doen waar je van ontspant. Is helemaal geen schande.

Eigenlijk komt het hier op neer, dat je moet doen waar je blij van wordt. Maar dat moet je eigenlijk gewoon altijd doen. Fijne vakantie!

Lees ook: Drumsticks met Provençaalse kruiden en Couscoussalade

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook