fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips om op koudere zomeravonden toch lang buiten te zitten

Nu het al maandenlang mooi weer is in Nederland heeft mijn leven zich definitief naar buiten verplaatst. Ik werk buiten, eet buiten, lees buiten en relax buiten. Alleen het slapen gebeurt nog binnen. De afgelopen weken was het zelfs in de avond nog bloedheet. De komende week komt daar verandering in. De temperatuur daalt dan in de avond naar zo’n 16 graden. Maar ook dan wil ik nog niet naar binnen. Met deze tips kun je, ook al wordt het wat kouder, toch zo lang mogelijk buiten blijven zitten.

1. Zoek een beschut plekje. Na een lange warme dag straalt je huis vaak nog wat hitte uit als het buiten afkoelt. Zeker bakstenen houden de warmte wel even vast. Ook goed om niet op de wind te zitten.

2. Kleed je warm aan. Dit lijkt een open deur. Maar door op tijd een truitje aan te doen en iets aan je voeten (sokken of schoenen) voorkom je dat je overvallen wordt door de kou. Dan is het vaak lastiger om weer op temperatuur te komen.

3. Schakel over op warmere dranken. Lekker een kop thee of als het erg koud wordt warme chocomel. Als ik op een koele zomeravond toch wijn wil drinken buiten, dan kies ik meestal voor rode wijn. Rose en witte wijn vind ik dan echt te koud.

4. Zet kaarsjes aan. Dat geeft natuurlijk niet echt heel veel warmte af, maar het psychologische effect is vaak erg groot. En het is zo gezellig! Zet een grote schaal met kaarsjes neer en je tuin krijgt een sprookjes achtige uitstraling.

5. Vuurtje stoken. Heb je een buitenhaard dan ben je een geluksvogel. Heb je die niet dan kun je ook heel eenvoudig met een vuurkorf een mooi vuur laten branden. Kan natuurlijk met takken enzo, maar waarom zou je het jezelf niet lekker makkelijk maken door openhaardblokken te gebruiken. Daarmee kan iedereen in een handomdraai een vuurtje bouwen, waarbij je geen poken of tangen meer nodig hebt. Je steekt gewoon de verpakking aan. Gemakkelijk, veilig en vaak schoner dan haardhout en ze geven ook meer warmte af dan conventionele houtblokken of briketten. Een ander voordeel is dat er nauwelijks vonken van een openhaardblok af springen. En dat is zeker in periodes dat het niet of nauwelijks heeft geregend een pré. Voor goede openhaardblokken kun je hier kijken: www.delangebv.nl

Heb jij nog tips?

Ben jij ook dol op lange zomeravonden? En hoe houd jij jijzelf dan warm? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

Reageer ook