fb

Vijf tips om je overgeëpileerde wenkbrauwen sneller te laten groeien

Vorige week kreeg ik een standje van mijn kapster. Niet omdat ik te lang was weggebleven of omdat ik mijn haar met de verkeerde shampoo waste, maar omdat ik iets te enthousiast zelf mijn wenkbrauwen had geëpileerd. “Nooit meer op deze manier doen” adviseerde ze me. Vol enthousiasme gaf ze me tips en heel graag deel ik die met jullie. Aangevuld met tips die ik vanochtend op Viva.nl las, want die zagen er ook nuttig uit.

1. Haal niet te veel haartjes weg. Voel je dat er een lange haar uitsteekt uit je wenkbrauw knip hem dan weg. Trek hem er niet uit, want dan kunnen er kale plekken ontstaan. Gebruik een klein trim-schaartje om de haar wat korter te maken.

2. Gebruik geen spiegel die vergroot. Je focust je dan veel te veel op ieder klein haartje, waardoor je mogelijk te veel weghaalt en steeds verder gaat met weghalen op plekken waar je dat eigenlijk niet zou moeten doen. Laat sowieso je pincet wat vaker liggen!

3. Binnenkant van wenkbrauw niet te veel weghalen. Volgens mijn kapster maken veel mensen de fout om juist aan de neuskant van de wenkbrauw te veel haren weg te halen. Volgens haar is dat jammer, omdat je wenkbrauwen dan dunne lijntjes gaan worden. Kan een keuze zijn natuurlijk, maar wil je wat vollere wenkbrauwen, wees in dat gebied dan zuinig met epileren.
4. Doe geen make-up of creme op je wenkbrauwen. Volgens het artikel dat ik op Viva.nl las belemmert dat de groei van nieuwe haartjes en kan het de bestaande haartjes weekmaken, waardoor ze sneller uitvallen.

5. Gebruik een wenkbrauwserum
Het gebruiken van een serum zorgt ervoor dat je bestaande haartjes steviger worden en het stimuleert de haargroei. We hebben het zelf niet uitgeprobeerd, maar lezen er wel positieve verhalen over. Je kunt een dergelijk serum al bestellen vanaf € 9,95 bij Bol.com.

Ik heb me voorgenomen om het echt wat rustiger aan te gaan doen met epileren. Ik haal alleen het hoognodige weg. Mara heeft een tijdje geleden een artikel geschreven met nog meer tips voor mooie wenkbrauwen. Wellicht leuk om ook even te lezen.

7 handige wenkbrauw hacks die iedere vrouw zou moeten kennen

2 reacties

Joris -

Veel water geven, Ilaria. Liefst driemaal daags.

Ilaria -

Ik heb perongelijk me wenkbrauwen iets te kort geknipt op een bepaalde plek. Waar door ik nu een leegstaande plek heb. Het is niet heel groot en is goed te verbergen met wat wenkbrauwen potlood. Is er een manier om het te laten groeien. Aangezien ze er nie met de wortel uit zijn maar gewoon korter?

Reageer ook