fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 handige wenkbrauw hacks die iedere vrouw zou moeten kennen

7 handige wenkbrauw hacks die iedere vrouw zou moeten kennen

Een opvallende wenkbrauw kan ontzettend veel doen voor je gezicht. Maar, het stylen van je wenkbrauwen kan soms super lastig zijn. We kwamen dit filmpje tegen waar 7 handige wenkbrauw hacks die iedere vrouw zou moeten kennen worden uitgelegd. We love it! Oh, we leggen je sowieso ook nog iets meer uit over de wenkbrauw!

Waar dienen je wenkbrauwen nou eigenlijk voor?

Wenkbrauwen geven uitdrukking en persoonlijkheid aan een gezicht. Je kunt vaak aan iemand zijn wenkbrauwen zien hoe iemand zich voelt. Is iemand ergens kritisch over dan zal je dit zien omdat de wenkbrauwen zich dichter naar elkaar toe bewegen en er waarschijnlijk een frons ontstaat boven de neus. Intensief luisteren zorgt ervoor dat de wenkbrauwen een stukje naar elkaar toe bewegen en als iemand gespannen, bijvoorbeeld verdrietig is, dan staan de wenkbrauwen ook vaak gespannen. Daarnaast beschermen ze ook de ogen tegen zonlicht, vuil, zweet, stof en vocht. Als je geen wenkbrauwen zou hebben dan kan het zweet van je voorhoofd direct je ogen inlopen, wat natuurlijk alles behalve lekker voelt.

Verschillen tussen mannen en vrouwen

Hoewel wenkbrauwen dezelfde functie hebben bij zowel mannen als vrouwen, zien ze er toch anders uit. Van invloed hierop zijn leeftijd, hormonen, genen en dus geslacht. Waar wenkbrauwen bij de vrouwen hoger en dichter bij elkaar staan (inclusief golvende vorm) hebben mannen vaak een vollere wenkbrauw door het testosteron. Oestrogeen, een vrouwelijk hormoon, zorgt juist voor dunnere en gebogen wenkbrauwen.

7 handige wenkbrauw hacks die iedere vrouw zou moeten kennen

1. Vind je epileren vervelend? Probeer de overtollige haartjes dan met een klein gezichtsscheermesje te verwijderen. Pas wel op dat je niet je hele wenkbrauw eraf scheert!

2. Heb je lange wenkbrauwharen en wil je ze wat trimmen? Maak gebruik van een gebogen nagelschaartje om ze op precieze wijze wat bij te knippen.

3. Matchen de kleur van je haar en je wenkbrauwen niet? Maak dan gebruik van een gewone mascara om je wenkbrauwen snel en makkelijk een ander kleurtje te geven.

4. Heb je veel kale plekken in je wenkbrauwen en wil je ze wel wat voller hebben? Koop op bestel dan afneembare wenkbrauw extentions en plak ze in je wenkbrauwen.

Lees ook: Vijf tips om je overgeëpileerde wenkbrauwen sneller te laten groeien

5. Geen zin om je wenkbrauwen op te vullen met wenkbrauw extentions? Teken dan gewoon met een potlood je wenkbrauwen bij. Houd hierbij rekening met de gouden driehoek regel. Wat dat is, zie je in het onderstaande filmpje!

6. Wil je de ‘faded Instagram brow’? Begin dan bij het tekenen in het midden van de wenkbrauw, waarbij je kleine stroken zet. Wanneer je hiermee klaar bent neem je een schone, platte borstel en veeg je wenkbrauw langzaam uit naar het begin van je wenkbrauw. Zie het filmpje voor een uitgebreide tutorial!

7. Gaan jouw wenkbrauwen makkelijk door de war? Maak dan gebruik van haarlak om ze in control te houden! Spray een beetje haarlak op een schone mascaraborstel en borstel hier je wenkbrauwen mee in het gewenste model.

Welke vorm past het beste bij welk gezicht?

De vuistregel is: hoe smaller je gezicht hoe smaller je wenkbrauw zou moeten zijn, maar natuurlijk is er meer….

-Hoge, gebogen wenkbrauwen passen het beste bij een rond gezicht. Het gezicht wordt hierdoor opvallender.
-Plattere en niet gebogen wenkbrauwen passen beter bij een vierkand gezicht. Hierdoor ontstaat meer balans.
-Ronde, gebogen wenkbrauwen passen het beste bij een hartvormig gezicht. Er komt meer harmonie.
-Vlakkere, licht gebogen wenkbrauwen passen het beste bij een ovaalvormig gezicht. Ze verdelen het gezicht in delen en er ontstaat meer balans.

We zijn heel benieuwd of jij iets aan bovenstaande wenkbrauw hacks hebt. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Pexels – Alexey Demidov

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Persoonlijk heb ik er weinig aan.

Reageer ook