fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips om je badkamer tot een rustplek om te toveren

Het is al weer lang geleden dat de badkamer alleen maar een ruimte was om je te wassen. Steeds meer staan het relaxen en jezelf verwennen in de badkamer centraal. We hebben 5 tips voor je waardoor het nog fijner in je badkamer wordt en je deze ruimte kunt omtoveren tot een plek waar je echt te rust komt en als herboren de volgende dag weer aankunt.

Tip 1. Zorg dat je lekker alleen kunt zijn. Als je echt even tot rust wilt komen dan is het wel prettig dat niet iedereen de badkamer binnen komt lopen om deo te pakken of om misschien de vuile was in de mand te doen. Je raakt dan enorm afgeleid van hetgeen nu echt belangrijk is: jouw eigen relaxmomentje. Sluit de deur af en kondig je gezinsleden of huisgenoten aan dat ze het komende uurtje de badkamer niet mogen betreden. Schat het een beetje ruim in, dan zullen ze niet eerder komen aankloppen.

Tip 2. Bouw je badkamer om tot kuuroord. Dat klinkt natuurlijk simpeler dan het is. Iedereen weet dat de verbouwing van een badkamer heel ingrijpend is en dat en dat je niet zomaar nieuwe tegels, douchebak of ligbad plaatst. Maar heb je wel de kans omdat je huidige badkamer enorm verouderd is of omdat je in een nieuw huis gaat wonen? Investeer dan in een douchecabine met lekker veel mogelijkheden en misschien heb je zelfs wel ruimte voor een vrijstaand ligbad op leeuwenpootjes.

Tip 3. Zorg dat je badkamer opgeruimd is. Bij ons thuis is het af en toe best een strijd om de badkamer netjes te houden. Bij de wastafel slingeren al snel elastiekjes, tandpasta, nieuwe en oude shampooflesjes, strips met paracetamol  etc rond en dit geeft een super onrustig gevoel. Uiteindelijk moet je die spullen op enig moment toch opruimen, waarom dan niet meteen. Je zult je een stuk relaxter voelen in de badkamer.

Tip 4. Zorg dat de temperatuur goed is en dat er goed wordt geventileerd. Het is zo naar als je uit bad of onder de douche vandaan komt en je staat dan te rillen van de kou. Een te warme badkamer is trouwens ook weer niet goed. Een temperatuur van zo’n 19 a 20 graden is ideaal in de badkamer. Verder is het belangrijk dat je de badkamer goed kunt ventileren. Het is fijner om schone lucht in te ademen en door een goede ventilatie zorg je er ook voor dat er minder vocht in de badkamer blijft hangen. Door die vochtige lucht kan er schimmel aan de wanden en plafonds ontstaan en dat draagt zee

Tip 5. Zorg dat je badkamer schoon is. Zie je overal kalkaanslag, zeepresten, schimmel of zwarte voegen, dan zul je niet rustig kunnen badderen. Die viezigheid geeft mij in ieder geval geen relaxed gevoel. Een stinkende WC in je badkamer is ook geen pretje, dus zorg dat die altijd lekker fris is.

Natuurlijk is het ook super belangrijk dat er een lekker sfeertje hangt in de badkamer. Zorg dat de basis goed is en kijk dan eens hoe je het nog gezelliger kunt maken door bijvoorbeeld voor een thema te kiezen of bepaalde kleuraccenten aan te brengen. It’s al up to you!

Heb jij nog tips om een badkamer tot een rustplek om te toveren? We zouden het heel leuk vinden als je dit met ons deelt. Je kunt je reactie hieronder bij de comments plaatsen.

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook