fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf redenen waarom ontbijt de belangrijkste (en lekkerste!) maaltijd van de dag is!

Als ik ’s ochtends mijn ogen open doe, is de eerste vraag die in me opkomt: wat zal ik eens lekker gaan eten? Ik ben dol op mijn ontbijt en word chagrijnig als ik zonder koffie en eten de deur uit moet. Wat overigens gewoon niet gebeurt omdat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is.

Ik ben altijd een goede ontbijter geweest; ik vind het heerlijk om de dag te beginnen met een broodje Vlokfeest, een bak stevige Brinta of beschuit met een gekookt eitje. En natuurlijk ontbreekt mijn dampende kop koffie niet. Daarna ben ik klaar voor de dag en barst ik van de energie. Inmiddels ben ik erachter dat niet iedereen ’s ochtends ontbijt; mijn oudste moet er niet aan denken, terwijl mijn jongste met gemak drie beschuitjes naar binnen schuift.

Toch hamer ik er op: ga de deur niet uit zonder iets te eten, het ontbijt is de belangrijkste en lekkerste maaltijd van de dag. Het geeft je lichaam een kickstart en houdt je motor gedurende dag draaiende. Bovendien, als je op zoek bent naar een smakelijk en leuk cadeautje voor vriendinnen of je moeder: laat een ontbijt bezorgen. Scoor je geheid mee want wakker worden met een mand vol lekkers is altijd goed.

Ontbijt maakt je lijf wakker

Als je uren hebt liggen slapen, zonder eten en drinken, is het fijn je lichaam weer op gang te helpen. Een voedzaam ontbijt zorgt ervoor dat je lichaam nieuwe energie krijgt. Met een bakje havermout, bruine boterham met pindakaas of lekker vers fruit krijgt je lijf een kickstart.

Je snaait veel minder

Goed eten ’s ochtends, betekent dat je een paar uur vooruit kan. De behoefte om allerlei, vaak zoete en minder gezonde, tussendoortjes te eten, is een stuk kleiner.

Je bent alerter

Niet alleen je lichaam wordt op een aangename manier wakker gemaakt door te ontbijten, ook je hersenen worden weer opgestart. Er zijn genoeg mensen die niet de auto instappen voordat ze een stevige bak koffie hebben gedronken, een bak yoghurt hebben leeg gelepeld of een boterham hebben gegeten. Het maakt je scherp. En dat heb je juist aan het begin van de dag zo nodig!

Rustig opstarten

Naast dat ontbijten lekker en gezond is, is het ook een mooi rustmomentje tijdens het begin van je dag. Bedenk wat er op het programma staat, bereid je voor op wat gaat komen. Je bent daardoor minder gehaast en gestresst en hebt alles onder controle. Onverwachte wendingen kun je dan ook beter aan. Hoe fijn is dat!?

Gezellig aan tafel

Omdat ik een ochtendmens ben, heb ik geen moeite om gelijk in actie te komen ’s ochtends. Als mijn huisgenoten pruttelend en half slapend de trap afzakken, heb ik hun ontbijt gemaakt. Ik vraag wat hun plannen zijn, hoe laat ze weer thuis zijn en vind het fijn om ze nog even te zien voordat we allemaal onze eigen dag induiken.

Genoeg redenen dus om dagelijks een lekker en gezond ontbijt te maken. De keuze in ontbijtproducten is groot en als je jezelf of je lief echt eens wilt verwennen, laat je gewoon een ontbijtje bezorgen. Heerlijk!

Laat jij trouwens weleens een ontbijtje bezorgen? We zijn benieuwd! Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-)!

Reageer ook