fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf redenen waarom je voor kunstgras zou kiezen

Onze tuin is weer bijna helemaal klaar voor de zomer. De tegels zijn flink onder handen genomen met een hogedrukspuit, de tuinmeubels zijn weer fris en langzaam maar zeker komen er weer knopjes aan de bomen en planten. Kom maar op met het voorjaar! Helaas is onze grasmat er nog niet klaar voor… We hebben een vrij donkere tuin en hierdoor groeit het gras slecht, hebben we snel last van mos en kale plekken. We overwegen nu kunstgras te nemen en ik ontdekte zo veel voordelen! Ben jij hier ook benieuwd naar? 

Fijn met kinderen

Wij hebben twee jonge kinderen, die het heerlijk vinden om in de tuin te spelen. Met fietsjes, stepjes en auto’tjes racen ze door de tuin en dat is altijd een heerlijk gezicht. Helaas is al dat gespeel niet optimaal voor het gras… Kunstgras is daarom een goede oplossing voor ouders met kinderen die graag buitenspelen. Kunstgras kan wel tegen een stootje. Zo zit jij ook een stuk lekkerder!

Weer of geen weer

Gras is mooi, maar het luistert vrij nauw. Is het koud? Dan groeit het niet? Is het warm? Dan groeit het als kool! Is het nat? Dan wordt je grasmat sompig? Is het lang droog? Dan is het sproeien geblazen! Bij kunstgras maakt het niet uit hoe de weersverwachting is, je gazon ligt er altijd goed bij.

Lees ook: Zo maak je de tuin super snel bladvrij!

Nooit meer maaien

In de winter zal je niet snel hoeven maaien, maar zomers draaien veel grasmaaiers overuren. Als jij groene vingers hebt en graag in de tuin werkt, vind je dat waarschijnlijk helemaal niet zo erg. Persoonlijk heb ik een hekel aan het maaien… Ik heb weinig tijd en de spaarzame uren die ik in de tuin doorbreng, doe ik het liefste met een koud drankje in mijn hand ;). Met kunstgras hoef je echt helemaal nooit meer je gras te maaien. Gewoon gaan zitten en genienten maar 🙂

Geen onderhoud

Om je grasmat mooi te houden, heb je niet alleen goed weer, voldoende water en heel wat maai-uren nodig… Eén a twee keer per jaar moet het gras geverticuteerd, bijgezaaid en bemest worden. Na zo’n ‘grote beurt’ ziet het gras er tijdelijk niet uit én mag je er ongeveer twee weken niet op lopen. Bij kunstgras hoeft dit allemaal niet.

Helemaal naar wens

Vroeger had kunstgras nog wel de reputatie ‘lelijk’ of ‘onnatuurlijk’ te ogen. Tegenwoordig kan het dit imago rustig van zich afschudden! Kunstgras ziet er momenteel echter uit dan ooit én voelt ook steeds zachter. Ga op zoek naar een kunstgras-soort die aansluit bij jouw wensen.

Twijfel jij er ook over om je gewone gras te vervangen door kunstgras? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook