fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan jouw kerel wel wat verzorgder voor de dag komen? Check dan dit!

man bril in hand planten achtergrond

Niet zelden zie ik mannen met plukjes haar in hun oor. Ieuw! Maar veel vaker kan ik niet anders dan blijven staren naar uitstekende neusharen bij mannen. Omg! Waarom hebben die mannen geen vrouw die dat snoeit? Waarom zorgen we soms niet wat beter voor onze kerels?

Bijna dagelijks onderwerp ik de mijne aan een inspectierondje. Ik check zijn welig tierende haartjes in zijn gezicht en heb dan de neustrimmer of oortrimmer al klaar liggen. Alles dat uitsteekt, trek ik eruit met de handige apparaatjes. Net als bij klussen is goed gereedschap het halve werk, dus naast een loeischerpe pincet heb ik een bijna professionele neus- en oortrimmer aangeschaft. Met dit apparaatje, dat maar vijftig gram weegt, kan ik de haartjes veilig en heel precies eruit trekken zonder de huid te beschadigen. Met de twee extra mesjes die erbij zijn geleverd kan mijn liefde zelf zijn bakkebaarden of ander gezichtshaar bijhouden. Ideaal!

Schat, waar is je scheermesje?

Persoonlijk heb ik niets tegen behaarde mannen, sterker: ik vind het aantrekkelijk maar er zijn grenzen. Bovendien ziet een man er net even beter uit als-ie goed verzorgd is. En dat betekent een strak baardje, geen uitstekende wenkbrauwharen en zeker geen bosschages in oren en neus. Steeds meer mannen vinden het niet alleen belangrijk dat hun gezichtsbeharing in toom wordt gehouden, maar houden ook hun kruis in de gaten. Ongewenst haargroei op de edele delen van de man wordt meer en meer weggeschoren. Vaak wordt het scheermesje van vrouw of vriendin gebruikt maar dat is een slecht idee.

Ehm, de ballen scheren

Die mesjes zijn veel te scherp voor de tere bungelende manlijkheid en veroorzaken wondjes. Ongetwijfeld is dat geen pretje. Maar gelukkig zijn er fabrikanten, gerund door mannen dat kan niet anders, die een trimmer hebben bedacht die perfect is voor, laten we er maar niet om heen draaien, de ballen. Je kunt je ook als vrouw voorstellen dat dat een gevoelige zone is en dus moet het ontharen daar met zorg gebeuren. Ontharen met de apparaten die speciaal voor mannen zijn ontwikkeld wordt een eitje. Lekker warm onder de douche, daar ontspant het zaakje van, en hop, scheren die handel en je vent kan weer mee naar de sauna zonder allerlei plukjes shag op zijn lichaam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Balls club (@balls.club)

Lekker insmeren erna

Na het scheren is het zaak om met de juiste crème alles even goed in te smeren. Door het onthaarde gebied een goede after care te geven voorkom je dat alles enorm gaat jeuken en zweten. Een goede crème hydrateert en herstelt de geschoren huid. Zorg ervoor dat je er eentje kiest zonder parfum. Is nergens voor nodig dat luchtje en kan alleen maar voor irritatie zorgen. Niet doen dus!

Houd het een beetje in de gaten

Veel dames vinden het een prima ontwikkeling dat mannen steeds meer aandacht aan hun uiterlijk besteden. Regelmatig naar de kapper, door het leven gaan zonder neus- en oorharen , met gladde ballen en ook een heel belangrijke: geknipte nagels. Niets zo onaantrekkelijk als een man met te lange nagels. Zorg dus ook voor een goede nagelknipper. En natuurlijk kunnen die kerels het allemaal wel zelf bijhouden, maar misschien een goed idee om het een beetje in de gaten te houden zodat jij je nergens voor hoeft te schamen als je met je liefje op pad gaat. Eentje zonder neus- en oorharen, dat is toch een verademing!

Afbeelding: Brooke Cagle on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

“Waarom zorgen we soms niet wat beter voor onze kerels?” Eh wat? Dat kunnen mannen zelf hoor.

Met een trimmer krijg je overigens geen gladde ballen.

Reageer ook