fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verwijderalarm Netflix: gaat jouw favoriete serie van Netflix verdwijnen?

Nashville! Dat was één van de series waar mijn jongste dochter aan verslaafd was. Zelfs zo erg dat ze de hele serie een tweede keer wilde zien. Maar dan samen met mij! Lekker op de bank. Genieten van de country muziek, de mooie mensen (jaja, Michiel Huisman) en de vele complotten en intriges die de serie rijk was. Na een aflevering of 10 kwam echter de melding dat de serie binnenkort van Netflix zou verdwijnen. In één weekend hebben we samen iets van 10 afleveringen gekeken en toen was de serie daadwerkelijk verdwenen. Helaas heb ik ‘m niet helemaal kunnen afzien. Baal daar nog steeds van!

Verlopen licenties

Hier moest ik aan denken toen ik op Netflix-Nederland las dat mogelijk het doek voor een groot aantal bekende series gaat vallen. Ook al kunnen wij Netflix niet meer uit ons dagelijks leven wegdenken, dit bedrijf bestaat pas 5 jaar in Nederland. Van de series waar Netflix destijds mee begon verlopen nu de licenties. Veel afspraken zijn namelijk voor 5 jaar gemaakt. De vraag is nu wat er gaat gebeuren. Is Netflix achter de schermen bezig om de licenties te verlengen? Er is nog niets officieel naar buiten gebracht hierover. Best wel spannend dus. Zeker als jou favoriete serie hier tussen staat.

Om welke series gaat het?

  • Homeland
  • Sons of Anarchy
  • Prison Break
  • How I Met Your Mother
  • New Girl
  • Modern Family
  • Lie to Me
  • The Unit
  • White Collar

Vooralsnog maak ik me niet te veel zorgen en hoop dat het goed komt. Want naast mijn slechte ervaring over Nashville heb ik ook een goede ervaring en dat is Suits. Bij deze serie was er sprake van dat die ook zou verdwijnen, maar uiteindelijk is hij gebleven en zijn er zelfs nieuwe seizoenen geplaatst.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook