fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe Sandra’s leven (tijdelijk) veranderd is door Suits

Momenteel ben ik echt mezelf niet. Jarenlang zat ik iedere vrije minuut met een boek in mijn handen. Buiten in de zon, ’s avonds liggend in bed of op zondagmiddag lekker bij de kachel met een glas wijn. Maar nu is dat voorbij. Er ligt een laptop op mijn schoot en ik kijk maar naar één ding: Suits.

Inmiddels kijk ik seizoen 4. Okay, ik geef het meteen toe ik breng jullie nu geen heel vernieuwend artikel over nieuwe trends op het gebied van series. Vermoedelijk hebben jullie Suits al gekeken (of je kijkt het al voor de tweede keer), toch kom ik in mijn omgeving heel veel mensen tegen die ook nog maar net zijn begonnen. Zo sprak ik gisteren met een collega over een grappige uitspraak van Louis, waarop een andere collega meteen door het kantoor riep: “Oh nee, geen Suits spoiler”. Ze was bang dat we iets zouden verklappen, ze was zelf pas in seizoen 2.

Harvard

Even in het kort voor de mensen die Suits niet kennen. Suits is een serie over het New Yorkse advocatenkantoor Pearson Hardman, waar alleen mensen werken die aan Harvard rechten hebben gestudeerd. Mike wordt door advocaat Harvey Specter aangenomen op dit advocatenkantoor. Dit terwijl hij weet dat Mike niet over het benodigde universitaire diploma beschikt, laat staan dat hij aan Harvard heeft gestudeerd.  Mike is namelijk van school getrapt wegens fraude en heeft nooit de moeite genomen om weer te gaan studeren.

Wie is jouw favoriete personage?

Harvey 

Harvey is super arrogant, maar rechtvaardig. Hij loopt rond in de duurste maatpakken, heeft gevatte opmerkingen en een zeer zelfbewuste glimlach. Zijn haar zit altijd perfect en zijn tegenstanders maken daar vaak opmerkingen over (guy with the 1.000 dollar hair cut).

suits_charactergallery_harvey_14

Mike

Mike Ross heeft helderblauwe ogen, is super intelligent en heeft een fotografisch geheugen. Super handig en hierdoor worden veel rechtszaken gewonnen. Mike wordt steeds achtervolgd door zijn geheime verleden. Zijn conversaties met Harvey zijn briljant.

Louis

Is de slechterik van kantoor. Je gaat hem haten of van hem houden. Louis is een beschadigde ziel, die altijd het gevoel heeft dat hij onderdoet voor Harvey. Hij gedraagt zich meestal monsterlijk, vooral tegen zijn stagiaires en assistenten. Hij is dringend op zoek naar liefde en erkenning, maar stoot daarbij steeds meer mensen af.

image

Donna 

Donna is de knappe assistente van Harvey en super loyaal naar hem. Zij kent al zijn geheimen en luistert ook zijn gesprekken af (met medeweten van Harvey). Louis zou Donna het liefste inpikken om zijn assistente te worden. De one-liners van haar zijn hilarisch. In de hele serie heb ik haar niet één keer hetzelfde jurkje zien dragen.

517853777_3_o

Jessica

Ook Jessica Pearson draagt geen dag dezelfde jurk en ziet er altijd tip-top uit. Ze is de managing partner van Pearson Hardman en is steeds druk bezig om haar partners in het gareel te houden. Altijd een glimlach op haar gezicht, zelfs al ze mensen ontslaat.

Jessica-4

Rachel

Werkt als assistente bij Pearson Hardman en ze wil heel graag gaan studeren aan Harvard. Haar vader is managing partner op een ander groot advocatenkantoor, maar ze wil haar carrière op eigen kracht ontwikkelen en niet bij haar vader aankloppen. Ze wordt verliefd op Mike en daar waar Donna en Jessica bijna altijd jurkjes dragen is de strakke kokerrok het handelsmerk van Rachel.

Suits-gallery-Rachel-Zane-8

Seizoen 6 in de maak

Momenteel ben ik aanbeland bij seizoen 4 en ik hoorde zojuist dat seizoen 6 nu in de maak is en die zal vanaf zomer 2016 in de VS worden uitgezonden. Het lijkt erop dat de serie na het zesde seizoen ook nog verder zal gaan. Voorlopig kan ik dus nog even verder met het volgen van Suits!

Wie is jouw favoriete Suits-karakter? We zijn heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook