fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vervolgverhaal De Verdwijning – deel 1

Super leuk nieuws. Al eerder konden jullie op Damespraatjes lezen dat Lisanne een schrijfcursus volgde bij Tessa de Loo in Portugal. Naar aanleiding van dit artikel werd Lisanne zelfs door Frits Spits geïnterviewd in het programma Taalstaat. En daar is het niet bij gebleven. Lisanne en haar mede cursisten hebben een spannend Piramideverhaal geschreven en dat verhaal gaan we in delen op Damespraatjes publiceren. Vandaag het eerste deel.

De verdwijning deel 1

Ik was direct verblind door de enorme charme van Jean-Paul. Een knappe, lange, donkerharige man met fluorescerende, blauwe ogen, die je blik constant vasthielden. Hij kwam uit Galgan, een klein dorpje in het prachtige departement  Aveyron, in Zuid- Frankrijk. Op zijn zestiende verloor hij zijn ouders en stond hij er alleen voor. Hij kreeg direct de verantwoordelijkheid over het boerenbedrijf. Een behoorlijke onderneming op die leeftijd.

Hij vertelde me dat hij na een aantal jaren besloten had het bedrijf te verkopen, zijn middelbare schoolopleiding af te maken en daarna te gaan studeren. Hij nestelde zich in Amsterdam en genoot van alles wat op zijn pad kwam.

Ik leerde hem kennen toen ik biologie studeerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. We volgden dezelfde colleges. Toen ik aan deze studie begon was ik  achttien, Jean-Paul achtentwintig en had ik nog nauwelijks ervaring met de andere sekse.

In al mijn onschuld en onervarenheid wist ik niet wat me overkwam. Zo’n onweerstaanbare man, die volledig voor mij viel. Hij kookte de sterren van de hemel en nam me mee naar allerlei interessante locaties. We praten en vrijden met elkaar van de avond tot aan het ochtendgloren. Tijdens één van die gesprekken ontstond het idee om na onze studie naar Frankrijk te vertrekken en ons daar te verdiepen in de biodiversiteit en de gevolgen van de klimaatverandering.

In onze studietijd merkte ik dat veel vrouwen Jean-Paul aanbaden, hij had een enorme aantrekkingskracht op vrouwelijk schoon. Het viel me wel op,  als ik er iets van zei, dan suste hij mij altijd en fluisterde hij lieve woordjes in mijn oor.

Zo gebeurde het dat ik op een dag de huur van mijn tweekamerflat in Amsterdam opzegde. Ik verkocht mijn meubels via Marktplaats en mijn persoonlijke zaken stopte ik in twee verhuisdozen. Met pijn in mijn hart, vanwege het afscheid van mijn ouders, mijn jongere zus Marion, verdere familie, vriendinnen en vrienden en het vertrek uit Amsterdam, gingen Jean-Paul en ik in mijn auto op weg naar Aveyron. Hij wist mijn treurige stemming snel om te buigen naar een vrolijke. ‘Les Lacs du Connemara’ van Michel Sardou schalde door de luidsprekers en wij zongen luidkeels mee.

We stopten in Dijon en sloegen de nodige proviand in. Daarna reden we richting Clermont-Ferrand. Op een goed moment hobbelden we verder over een bosweggetje. Na ruim een halfuur rijden, weken we van het pad af.

Door het dichte struikgewas zag ik een gerenoveerde, typisch Franse, oude hofstedeboerderij, die Jean-Paul had gekocht na de verkoop van het boerenbedrijf. De woning lag er desolaat bij. De luiken zaten dicht en het onkruid tierde welig. Het was duidelijk dat hier een tijdlang niemand had gewoond.

Voorzichtig opende Jean-Paul de voordeur. Er fladderde iets weg en ik hoorde  geritsel. De meubels waren voorzien van hoezen. Overal lag een dikke laag stof. De koude rillingen liepen over mijn rug. Het leek wel of er hier spoken rondwaarden.

Jean-Paul bleef optimistisch, draaide de kraan open en deed het licht aan. Alles werkte gelukkig. We liepen naar boven en haalden de hoezen van de meubels en het bed in de slaapkamer. Grote stofwolken dwarrelden door de kamer. We maakten de bedden op met schoon linnengoed, namen een douche en kropen onder de lakens dicht tegen elkaar aan. Morgen begon ons nieuwe leven en zou alles anders zijn.

Wordt vervolgd

Lees hier deel 2

Het piramideverhaal “de Verdwijning” is als idee ontstaan op de laatste dag van de schrijfcursus bij Tessa de Loo in Portugal in april 2015. De vijf schrijvers Cor, Ingrid, Joke, Margareth en Lisanne hebben hun eigen stijl in een spannend kort verhaal samengebracht. Volgens Tessa is het een mixture van een paar succesvolle Nederlandse thrillerschrijfsters. Oordeel zelf en laat je verrassen door de karakters Jean-Paul en Susanne…

Ook leuk om te lezen

Win een jaarabonnement op Schrijven Magazine

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook