fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is het verschil tussen natuurlijke make-up en gewone make-up?

verschil tussen natuurlijke make-up en gewone make-up

Als puber vond ik het heerlijk om te experimenteren met make-up. Ik kon urenlang door de drogist of cosmetica winkel lopen, op zoek naar de perfecte eyeliner, nagellak of lipgloss. Eenmaal thuis kon ik niet wachten om het boven, op mijn kamertje, te proberen. Mijn moeder zal zich heel wat afgelachen hebben, als ik weer met een nieuwe make-up look beneden kwam. Nu is dat wel anders. Ik ben 31 jaar, woon samen met mijn man en twee kinderen. Voor uitgebreide make-up sessies heb ik geen tijd meer, laat staan dat ik urenlang in een winkel sta. Tegenwoordig ga ik voor een meer natuurlijke look, waarbij ik gebruikmaak van kwalitatief hoogwaardige make-up. Recent maakte ik de switch naar natuurlijke make-up. Maar waarom? Wat is precies het verschil tussen natuurlijke make-up en gewone make-up? Lees lekker met ons mee!

Andere ingrediënten

Het grootste verschil tussen natuurlijke make-up en gewone make-up, zijn de ingrediënten van de producten. Natuurlijke make-up wordt vaak gemaakt van organische, plantaardige en natuurlijke ingrediënten. De formules vermijden synthetische chemicaliën, kunstmatige kleurstoffen, parabenen en andere potentieel schadelijke stoffen. Het is niet zo dat gewone make-up per definitie schadelijk, chemisch of slecht is; maar er is een andere focus bij het samenstellen van de producten.

Merkwaarden en duurzaamheid

Veel merken die natuurlijke make-up produceren en verkopen, hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ze steken hun nek uit om de make-up industrie een beetje beter te maken. Daarnaast testen veel natuurlijke make-up merken hun producten niet op dieren. Als je dit belangrijk vindt, is het overigens wel belangrijk om dit altijd te controleren. Er zijn namelijk natuurlijke make-up merken die wél op dieren testen en niet-natuurlijke merken die dit niet doen.

Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt en je krijgt vaak last van bultjes, uitslag of roodheid, dan kan het een idee zijn om eens een natuurlijke make-up te gebruiken. Ook hierbij geldt: het is niet zo dat gewone make-up merken per definitie agressief en irriterend werken. Toch zijn er veel mensen bij wie de huid rustiger reageer op natuurlijke make-up. Zeker de moeite waard om dit te proberen!

Mooi zoals je bent

Steeds vaker gebruik ik een dag helemaal geen make-up. Het is goed om je te realiseren dat je geen make-up nodig hebt om er goed uit te zien. Het is heerlijk om je zo nu en dan lekker op te maken, maar het definieert niet wij JIJ bent. Echte schoonheid zit van binnen. Daar heb je echt  dikke lagen geen make-up voor nodig.

Praat je met ons mee?

Wat is jouw favoriete make-up merk? Hoe belangrijk vind je dat jouw make-up ethisch, duurzaam en dierproefvrij is geproduceerd? We zijn heel benieuwd. Praat je met ons mee in de reacties onder dit artikel? Dat vinden we altijd erg gezellig.

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook