fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verschil tussen een heetwaterdispenser en heetwaterkraan: wanneer kies je wat?

Verschil tussen een heetwaterdispenser en heetwaterkraan

In de keuken hebben wij een fijne heetwaterkraan. Ik vind het echt een uitvinding en gebruik hem denk ik minstens tien keer per dag. Een kop thee zetten, een flesje maken, heet water voor de pasta of snel groenten blancheren: de heetwaterkraan draait overuren bij ons thuis. Laatst hoorde ik van een vriendin dat zij een heetwaterdispenser in de keuken hebben staan. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord en ik was dan ook benieuwd wat het precies is en wat het verschil tussen een heetwaterdispenser en heetwaterkraan is. 

In dit artikel beschrijven we allebei de producten en zoeken uit wanneer je beter voor een heetwaterkraan en of juist een heetwaterdispenser kunt gaan.

Heetwaterkraan

Een heetwaterkraan is een speciale ingebouwde kraan die je middels een reservoir aansluit op de waterleiding. Het reservoir vult zich met water en warmt direct automatisch op. Na ongeveer 10 tot 20 minuten bereikt het water in het reservoir de maximale temperatuur en kan je direct kokend water tappen. De hoeveelheid water die je eruit kunt halen is afhankelijk van de grootte van je reservoir en het type heetwaterkraan.

Verschil tussen een heetwaterdispenser en heetwaterkraan

Heetwaterdispenser

Een heetwaterdispenser is een losse unit die je op het aanrecht kunt plaatsen. Met een heetwaterdispenser heb je vrijwel direct heet water, in de exacte hoeveelheid die jij nodig hebt. De hoeveelheid water die je uit de dispenser kunt halen, is afhankelijk van het formaat. Dit ligt meestal zo tussen de één en drie liter. Je kunt bij een goede heetwaterdispenser, niet alleen de hoeveelheid water, maar ook de temperatuur van het water zelf instellen.

Verschil tussen een heetwaterdispenser en heetwaterkraan

Verschil tussen een heetwaterdispenser en heetwaterkraan: wanneer kies ik wat?

Een overzichtelijke afweging!

Voordelen heetwaterkraan

  • Stijlvol ingebouwd
  • Grote hoeveelheid heet water
  • Aangesloten op de leiding, je hoeft niks bij te vullen
  • Tot wel 7 liter kokend water

Voordelen heetwaterdispenser

  • Veel voordeliger dan een dure heetwaterkraan
  • Plug and play: je hoeft niks in te bouwen of te installeren
  • Super snel heet water
  • Handig bij het zetten van een kopje thee, instant soep of flesje melk

Conclusie

Of je voor een heetwaterkraan of een heetwaterdispenser gaat, is dus helemaal afhankelijk van jouw voorkeuren en budget. Zelf ben ik nog steeds heel blij met mijn heetwaterkraan, maar ik zie een heetwaterdispenser absoluut als een volwaardig alternatief.

Wat lijkt jou de fijnste optie? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

bron afbeelding heetwaterkraan: Wikimedia Commons
bron afbeelding heetwaterdispenser: MOA

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook