fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verrassende tips voor toch een warme winter!

Beken het maar; ook jij kijkt net als veel andere Nederlanders met angst en beven uit naar de eerstkomende energie- en vooral gasrekening. Het is een spannend moment, want de tarieven zijn omhoog geschoten en het blijft vooraf koffiedik kijken hoe hoog de rekening daadwerkelijk gaat zijn. De €190 compensatie gaat hier helaas het verschil niet maken bij velen. Daarom is het ook maar beter om vooraf actie te ondernemen in plaats van de rekening rustig af te wachten. Welke acties dat zijn? Lees snel verder voor goede tips om je energiekosten beperkt te houden.

Een radiator ventilator verdeelt het

Een tip die veel mensen niet kennen is die van de radiator ventilator. Waarom deze effectief is? Warme lucht heeft de neiging om op te stijgen. Wanneer het om radiatoren gaat, dan gaat deze warmte dus direct naar het plafond. Het nadeel hiervan is dat de warmte niet de hele ruimte bereikt. Iets wat je idealiter wel wilt, zeker wanneer de prijzen sky high zijn. Met een radiator ventilator verspreid je de warme lucht direct door de ruimte alvorens hij kans krijgt op te stijgen. Hierdoor is de hele ruimte verwarmd en is er minder energie nodig voor dezelfde warme kamer.

Stekker erin

Dat we altijd de centrale verwarming aan moeten doen voor een warm huis is onzin. Het is namelijk ook heel goed mogelijk om alternatieve warmtebronnen te gebruiken. Zeker wanneer je bijvoorbeeld veel thuiswerkt. Een groot deel van de dag zul je dan in één en dezelfde ruimte zitten, het hele huis verwarmen is in dat geval dan ook zeker niet nodig. Doe dit dan ook niet. Een straalkachel zoals we die van vroeger kennen staat niet bekend om zijn energiezuinige karakter en dat weerhield veel mensen ervan om er eentje aan te schaffen. Dit is echter vandaag de dag wel veranderd. Ze zijn veel duurzamer geworden en een kachel op elektriciteit kopen voor op bijvoorbeeld de werk- of slaapkamer kan al snel uit. De aanschafprijs zul je door de dalende gasrekening binnen een mum van tijd terugverdienen. Snelle winst dus!

Warme voeten

De verwarmingsdeken kennen we al jaren, maar er zijn meer specifieke verwarmingsapparaten op de markt. Wat dacht je van een voetenwarmer? Dit is een grote sok waar je beide voeten in steekt en die een aangename warmte afgeven. We weten allemaal dat wanneer je voeten koud zijn, je hele lijf koud is. Andersom werkt dit ook. Lekker op de bank met een voetwarmer, een aangename aanrader. Zijn je voeten niet genoeg om het lekker warm te krijgen? Kijk dan nog even verder rond. Er zijn namelijk ook zeer stijlvolle plaids op de markt die zichzelf verwarmen. Alleen al om de look zou je deze aanschaffen. En vergeet ook niet de ouderwetse kruik, deze hebben een metamorfose ondergaan. Gewoon op basis van elektriciteit verkrijgbaar, een dikke aanrader qua veiligheid én warmte.

Kortom, wacht niet totdat die torenhoge rekening op de mat ploft maar investeer vandaag nog. Je zult zien dat je daarmee de ‘schade’ behoorlijk kunt beperken. Voorkomen is beter dan genezen, iets wat hier ook zeker geldt!

Hoe doorsta jij deze dure winter? Gebruik jij bijvoorbeeld een radiator ventilator of een elektrische deken? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook