fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verrassend! Vijf onverwachte voordelen van een verwilderde tuin!

Ben jij zo’n iemand die alles altijd piekfijn in orde heeft? Die de administratie continu bijwerkt, het huis netjes op orde heeft en de tuin er tip-top bij heeft liggen? Dan is dit artikel misschien niet echt iets voor jou! Alhoewel! Tenzij … de onverwachte voordelen van een verwilderde tuin je aanspreken! We hopen je te verrassen!

Vijf onverwachte voordelen van een verwilderde tuin!

1. De bloemetjes en de bijtjes! Een verwilderde tuin werkt als een soort magneet voor insecten. Ze houden ervan. En misschien zit je daar niet altijd op te wachten, maar voor de bijen die voor ons onmisbaar zijn, zijn is zo’n tuin een walhalla!

2. Geen chemische bestrijdingsmiddelen. Wat mensen niet al in hun tuin gebruiken om het netjes te houden: Pesticiden, onkruidverdelgers, slakkenkorrels, meststoffen… Erg best voor het milieu is het niet.

3. Je houdt tijd over. Omdat je niet steeds je gras hoeft te maaien, onkruid hoeft te wieden, nieuwe plantjes hoeft te kopen houd je tijd over om te relaxen en te genieten van je tuin.

4. Je vermindert de kans op overstromingen. Een welige tuin overstroomt minder snel dan een een tuin met een gemillimeterd gazonnetje. Vooral met de grotere hoosbuien die we tegenwoordig steeds vaker hebben is dat een rustgevend idee!

5. Draag bij aan een schonere lucht. Weet je dat een zeer goed onderhouden tuin minder CO2 absorbeert dan een wild woekerende tuin. Ook zorgen bomen en planten bij aan verkoeling als het bloedheet is buiten.

Het gras bij de buren is altijd ….

We zijn heel benieuwd of we je overtuigd hebben dat een verwilderde tuin veel voordelen kan hebben. Je moet het natuurlijk wel mooi vinden en dat is waarom veel mensen toch voor een goed onderhouden tuin gaan. Wat wij wel horen is dat je buren het misschien minder leuk vinden als jij niets in je tuin doet. Vaak kijken zij ook op jouw tuin uit en als ze zelf netjes zijn, zouden ze zich erg aan jouw tuin kunnen ergeren. Ook kan het zijn dat onkruid dat jij lekker zijn gang laat gaan zich verspreid in de tuin van de buren.

We zijn heel benieuwd naar jullie mening hierover. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel.

Bron: Zimmo.be

Volg jij ons al op Instagram? Hier krijg je een kijkje achter de schermen van Damespraatjes én in ons privé leven!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook